Algemene Informatie ~🪷~ General Information Persoonlijke Groei ~🪷~ Personal Growth

13 heilige nachten/12 dagen van Kerstmis⚡13 holy nights and 12 days of Christmas 

Lieve lezer,

In de nacht van 24 op 25 december beginnen de 13 heilige nachten/12 dagen van Kerstmis. Een tijd waarin de sluier tussen het aardse bestaan en de andere sferen dunner is.
De heilige nachten duren tot en met de nacht van 5 op 6 januari, de dag van het feest van Driekoningen. 

Deze periode wordt ook wel ‘de dagen buiten de tijd’ genoemd. Men rekende vroeger in maanden van 29,5 dagen. Deze 12 dagen/ 13 nachten ‘bleven over”. De nachten waren geen tijd, maar ruimte. Ze werden gezien als geschenk. Deze periode bood ruimte om naar binnen te keren, voor bezinning, voor rust en voor heling. Een periode om te luisteren naar je zielsverlangen en om je te laten inspireren door de stem van je hart. 

Maandagnacht is dus het begin van de 13 Heilige Nachten. 

De belangrijkste nachten in deze periode zijn de nacht van 24 op 25 december, de nacht van 31 december op 1 januari en de nacht van 5 op 6 januari.
De eerste Heilige Nacht is dus de kerstnacht, de welbekende: Stille Nacht, Heilige Nacht.  De laatste Heilige Nacht is de nacht van 5 op 6 januari. in deze nacht kwamen de drie Koningen, de drie wijzen uit het Oosten met heilige geschenken voor de pasgeboren Zoon van God.

Wanneer we deze periode gebruiken voor reflectie, om te luisteren naar onze ziel, om het licht toe te laten in ons innerlijke duister en om te helen, dan brengt dit geschenken met zich mee voor het vergroten van ons bewustzijn en voor een verdergaande heling, eenwording en verlichting.
Net zoals de natuur rust in deze donkere dagen, zo ook kunnen wij rusten, naar binnen keren om nieuwe energie te verzamelen voor de nieuwe periode van groei en bloei.
Na de donkere tijd keert het licht terug. Het is een cyclus, de cirkel van creatie.

Nu de sluier tussen de sferen in deze periode dunner is, kunnen we diepe inzichten krijgen tijdens onze meditaties of spontane AHA momenten krijgen, of ons onze dromen nog goed herinneren.
Je kunt voor het slapen gaan een intentie meegeven wat voor inzichten jij graag zou willen ontvangen.

Leg een pen en notitieboekje klaar, zodat jij de inzichten en beelden die je tijdens jouw nachten en/of dromen ontvangt of de aha-momenten en heldere gedachten als je mediteert of je hoofd leeg maakt tijdens een wandeling kunt opschrijven.
Wat al die aangedragen inzichten precies betekenen, hoef je nog niet te weten…. dat zal met de tijd wel duidelijker worden. Als je ze nu opschrijft kun je het later nog eens teruglezen om er opnieuw aan herinnerd te worden en het hopelijk (beter) te begrijpen.
Ik heb dit vorig jaar gedaan en het was heel erg krachtig!

Intenties zetten
Je kunt ook bewust intenties zetten en elke dag heel specifiek vragen om advies:
In de eerste nacht/op de eerste dag: kun je vragen waar je de eerste maand aan kan werken en hoe?
En dan in de tweede nacht vragen wat je de volgende maand daaraan kunt toevoegen en hoe je daarmee aan de slag gaat.
Zoals naar analogie van het welbekende Kerstlied: The Twelve Days of Christmas. Elk couplet voegt iets nieuws toe wat de ware geliefde ( true love) brengt en bouwt voort op de vorige coupletten. Er bestaan verschillende teksten maar de opbouw is gelijk. Je kunt dit als voorbeeld gebruiken voor de komende 12 maanden van 2024, waarbij elke dag van deze 13 nachten/12 dagen je inzicht brengt voor een maand van het jaar.


True Love
In spirituele kringen wordt de True Love gezien als de onvoorwaardelijke, permanente liefde vanuit de Hoogste Bron, vanuit je Hogere zelf.

Ons Hogere Zelf bestaat uit onvoorwaardelijke, goddelijke liefde en licht en kan ons leiden.
Het Hogere Zelf zal ons altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde sturen in ons leven. Het Hogere zelf kent ons doel in het leven, evenals ons potentieel om te groeien.
Het Hogere Zelf is een dimensie van ons wezen die dient als een trapsgewijze transformator, die de hoeveelheid en kwaliteit regelt van de energie die vanuit de hogere dimensie van de Bron/de Schepper naar de subtiele en fysieke anatomie van het lichaam stroomt.

Het Hogere Zelf is je meest zuivere vorm van Liefde en Licht. Het zit in jou! Aan jou de schone taak om het uit te stralen door alle andere lagen van je zijn heen, die als een soort sluiers om dat meest zuivere deel heen zijn. Die sluiers optillen zodat jouw meest zuivere Licht en jouw grootste Creatiekracht jouw leven vorm kunnen geven, draait allemaal om bewustzijn en bewustwording; het gaat allemaal om openen, ontvangen, activeren, verankeren en je eigen maken. Je leeft met de vrije wil om de keuzes te maken die nodig zijn.

Hoe meer je toelaat dat liefde zich vanuit je binnenste verspreidt en straalt, hoe meer het de angst zal verminderen en hoe meer liefde en succes je zal aantrekken en naar je toe zal komen.
Transformeer jezelf. Wordt één met die onvoorwaardelijke hogere liefde in jou.
Toen je ervoor koos om te incarneren, koos je het contract om het doel van je ziel te vervullen. Om te zijn wie je bent. Leef met dit bewustzijn. Jij bent zo dierbaar. Claim je eigen kracht. En straal die hoogste kracht in jou, die onvoorwaardelijke liefde uit in alle aspecten van jouw leven.

Stem je af in je meditaties om de leiding, adviezen, goede raad en onvoorwaardelijke liefde van je Hogere Zelf te ontvangen en/of stem je af voor je gaat slapen en vraag om de leiding te mogen ontvangen tijdens je dromen.
Overstijg oude patronen en laat los wat niet in lijn is met deze onvoorwaardelijke liefde en dit hoogste licht.
Ben je ervan bewust, dat jij het één-worden met je Ware Zelf of het verwijderd raken van je Ware Zelf in ieder ogenblik creëert, met iedere ademhaling, met iedere gedachte, met iedere actie. De keuze is aan jou.

Het hart is de ontvanger
Hoe ontvang je de boodschappen, de leiding, de Liefde en het Licht vanuit de Bron en/of je Hogere Zelf?
Via je hart! Open je hart volledig om de boodschappen en de leiding op zo zuiver mogelijke wijze te ontvangen. Een oefening daarvoor heb ik eerder op mijn blog gedeeld.

Je kunt je voor je meditatie heel bewust afstemmen en vragen om leiding. Bijvoorbeeld:

Lieve Divine/Tao/Bron/Schepper (kies de naam die voor jou het meest passend is),
Lieve alle spirituele vaders en moeders, en je kunt de namen noemen van hen met wie jij je verbonden voelt,
mijn lieve Hogere Zelf.
ik houd van je, eer je en waardeer je.
Willen jullie mij alsjeblieft vullen met liefde, licht en kracht en helpen om deze door alle lagen van mijn zijn te laten stralen, opdat ieder aspect van mijn leven zich vult met onvoorwaardelijke liefde en meest krachtige licht.
Willen jullie mij leiding geven hoe ik alles wat niet is afgestemd op deze hogere dimensies van liefde en licht in overeenstemming kan brengen en hoe ik de blokkades in ________ (noem het aspect van je leven waar jij een gebrek aan liefde, licht, en creatiekracht ervaart) kan transformeren.
Willen jullie mij helpen om deze informatie te ontvangen in mijn hart en deze vervolgens doorsturen naar mijn bewustzijn zodat ik de ontvangen leiding bewust kan gebruiken om mijn leven te transformeren.
Ik kan jullie niet genoeg bedanken.
Dank jullie wel.


Je kunt dit, zoals eerder geschreven, vragen voor je gaat slapen of aan het begin van je meditatie.
Je kunt voor je meditatie als je dat wilt de structuur van de zelfhelingsoefening gebruiken die ik in het hierboven genoemde blog heb geplaatst en daarbij als mantra Onvoorwaardelijke Liefde gebruiken.

Je kunt vragen om hulp bij ieder aspect van je leven, bijvoorbeeld om meer liefde en licht te brengen in:
1) je lagere zelf, je ziel, die alle informatie draagt vanuit dit leven en vorige levens en de informatie die vanuit jouw familielijn aan je is overgedragen. Dit zijn zowel de goede aspecten, alsmede de dingen die in het verleden niet zo goed zijn gegaan en waar de liefde ontbreekt.
2) Je hart. Blokkades die zich uiten in het hart zijn onder andere: hebzucht, woede, gebrek aan wijsheid, egoïsme, gebrek aan zelfliefde, schuldgevoel, etc.
3) je mind/ bewustzijn: Bij blokkades van de mind kun je denken aan negatieve gedachtenpatronen, negatieve houdingen, negatieve overtuigingen, ego, gehechtheden.
4) Je energetische lichaam (denk hierbij aan alles wat de vrije doorstroming van energie in jouw fysieke lichaam kan blokkeren of bevorderen)
5) Je materiële lichaam (de materie en balans in de cellen)
6) Je familie relaties (denk hierbij bijvoorbeeld aan herstel dan wel verdieping van het contact met ouders, kinderen, zussen/broers etc.
7) de relatie met je (toekomstige) partner (harmonie brengen in je huidige relatie of het vinden van jouw levenspartner.
8) je intelligentie / studie
9) je werk
10) je financiën
11) je spirituele ontwikkeling en (verder) openen van je spirituele kanalen
12) omgeving/natuur/moeder Aarde (hoe kun je jouw verblijf hier op Aarde in harmonie laten zijn met Moeder Aarde en hoe kan je haar ondersteunen in haar ascensie-proces)

Dit zijn 12 voorbeelden van aspecten van je leven waar jij de onvoorwaardelijke liefde en het krachtige licht van jouw hogere zelf in kunt laten doorschijnen. Maar je kunt ieder aspect van je leven kiezen wat voor jou van belang is. Liefde heeft de kracht om alle blokkades op te lossen en ieder aspect van het leven te transformeren.
Als jij in staat bent om heel gericht elke maand de liefde en het licht in 1 van de door jouw gekozen onderwerpen te versterken en dan de maand erop een tweede thema eraan toe te voegen, dan werk je dus in 12 maanden toe naar meer onvoorwaardelijke liefde in jezelf ten aanzien van 12 belangrijke aspecten van je leven. Hoe meer het Licht en de onvoorwaardelijke Liefde van jouw Hogere Zelf doorstraalt in alle lagen van jouw wezen, hoe meer creatie en manifestatiekracht jij zult ontwikkelen en hoe meer goede dingen jij zult aantrekken.
Je creëert zo niet vanuit je Mind, maar vanuit de Bron van onbeperkte mogelijkheden.
Ik ben er zeker van dat als je dat lukt dat je dan van 2024 een jaar vol innerlijke groei en transformatie kunt maken!

Oneindige creatiekracht en onbeperkte mogelijkheden
De afsluiting van 2023 en de voorbereiding van 2024 kan op een heel krachtige manier starten in de Kerstnacht door je meer en meer te verbinden met het Hogere Zelf dat diep in jou verborgen zit en het allerbeste wil voor jou. Hoe meer je in staat bent om het licht en de liefde van je Hogere Zelf te belichamen, hoe meer jij op de oneindige creatiekracht die er in jou zit activeert en zo zal je steeds beter in staat kunnen zijn om jouw leven van onbeperkte mogelijkheden te creëren.

Ik wens je een periode van 13 nachten en 12 dagen vol Liefde en Licht en bijzondere ervaringen, inspiratie, heling en verbinding. 

Mocht je het gevoel hebben dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het afstemmen op jouw Hogere Zelf of wil je graag adviezen vanuit de spirituele wereld of de Akasha Kronieken ontvangen hoe jij meer licht en liefde kunt brengen in de verschillende aspecten van jouw leven, dan is het mogelijk om een persoonlijk consult af te spreken, waar jij hulp kunt ontvangen bij het transformeren van jouw situatie naar Liefde, Licht en Heling.


Vanuit mijn hart en ziel wens ik jullie allen
LIEFDE,
LICHT
en
MOOIE MAGISCHE MOMENTEN,
tijdens deze bijzondere dagen/heilige nachten EN alle dagen daarna!
Maak er iets moois van ❣️

liefs, Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

Linktree:https://linktr.ee/barbarakuipers
Website: www.puur-licht.nl

898 weergaven

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *