Gechannelde boodschappen ~🪷~ Channeled Messages Persoonlijke Groei ~🪷~ Personal Growth

LIEFDE is Alles⚡LOVE is the Whole Thing

Lieve lezer,

“Remember who you are!” (Herinner je wie je bent!)

Dat was de intrigerende opdracht die ik jaren geleden in een meditatieve staat ontving.
Sindsdien komen deze woorden geregeld terug in meditaties, in communicatie met de zielenwereld, in gedachten.

En daarmee ook de vraag: “Wie ben ik dan?”.

Een deel van het antwoord is dat ik een naam, talenten en vele vaardigheden heb. Dat ik een lichaam heb en deel uitmaak van een sociale structuur.

Ik heb na het verkrijgen van die opdracht lange tijd mijn innerlijke werk gedaan en diep gevoeld of mijn fysieke leven wel matcht met wat ik graag zou willen of dat ik meegegaan was in de maatschappelijke verwachtingen. Ik interpreteerde deze opdracht als zodanig dat ze me ervan bewust wilden maken dat ik niet het leven leefde zoals mijn ziel dat wilde en ik “uit balans was” en niet langer in afstemming leefde. Ik heb vervolgens vele dingen in mijn fysieke leven veranderd en aangepast. Veel losgelaten wat niet meer passend was en mijn dromen gevoed en verwezenlijkt.

In de loop der tijd leerde ik echter dat er nog een ander antwoord is op deze opdracht/ vraag.
Er is ook een niet-fysiek deel van mij. Een essentie, dat geen zichtbare vorm heeft en dat ook een deel van mij is.
In mijn beleving is dat deel onderdeel van een allesomvattende, creërende energetische kracht, die verschillende namen kent, zoals de Creator, God, Spirit, Bron, Tao etc.

In de quantum fysica is bekend dat het allerkleinste materiële deeltje, dat niet langer gedeeld kan worden in energie overgaat als het botst met een ander deeltje. Dit resulteert in de stelling dat vorm, ontstaat uit het vormloze, uit energie.
Er is een shift van energie naar vorm als iets wordt gecreëerd. En vorm keert terug naar energie als iets ophoud te bestaan in de materiële wereld.

In de Bijbel is te lezen dat alles is ontstaan vanuit God en God is Liefde. (1 Johannes 4)

De Tao Te Ching schrijft in hoofdstuk 40: Being is born of non-being, zijn ontstaat uit het niet-zijn.

De vraag waar we vandaan komen lijkt dus zowel in de fysica als in de metafysica op gelijke wijze beantwoord te worden. De vorm komt voort uit het vormloze.
Maar als we voortkomen uit het vormloze, dan is het vormloze dus onderdeel van ons. We zijn immers een deel van het geheel.
Een deel omvat de essentie van het geheel waar het vandaan komt. Denk maar aan een kopje water uit een meer, het bevat de essentie van het meer. Of een bloedmonster, wat informatie geeft over het lichaam waar het uit komt. Of een DNA monster. Of een houtsnijwerk wat de essentie in zich draagt van de boom waar het hout van afkomstig is.

Als we dat doortrekken naar ons leven en wie wij zijn, dan is het dus aannemelijk om te denken, dat als wij voortkomen uit de alomvattende creërende energie, dat wij die energie in essentie ook in ons dragen. Het is niet alleen om ons heen, maar ook binnen in ons.
In mijn persoonlijke overtuiging zijn we een deel van de Creator / God/ Tao. En dragen wij dat dus ook in essentie in ons.

Ons fysieke lichaam is een expressie in de vorm van die essentie en tijdens ons leven kunnen we ons best doen om zo goed mogelijk uiting te geven aan deze prachtige essentie. Hoe sneller onze vibratie is, hoe dichter we in de buurt komen van deze essentie. De hoogste vibraties zijn in afstemming met de Bron, de Creator, God. En de hoogste vibratie die we kennen is de energie van Liefde.

Als ik/ je er zo naar kijk(t) dan zijn we dus allemaal een geïndividualiseerde expressie van Liefde.
Maar gedurende onze levens zijn we deze kern vergeten of verwijderd geraakt van deze originele essentie.
Elke gedachte, elke emotie, elke handeling die we hebben brengt ons ofwel dichter bij de Bron, ofwel als deze niet gebaseerd is op liefde, brengt ons verder weg van waar we vandaan komen en wie we in essentie zijn. Het creëert dan disconnectie. We gaan uit de verbinding en het is juist de bedoeling in het leven om in verbinding te leven. In verbinding met jezelf, in verbinding met elkaar, in verbinding met die allesomvattende creërende Bron van Energie, Liefde en Licht..

Een van mijn favoriete quotes van Rumi is:

Het antwoord op die opdracht die ik jarengeleden gekregen heb: “Herinner je je wie je bent”, krijgt daarmee een diepere en wezenlijkere betekenis.

Ik ben niet alleen Barbara Kuipers in menselijke gedaante, maar tevens een onderdeel van die allesomvattende Liefde. En die allesomvattende Liefde is mijn essentie. Als ik terug wil keren tot mijn essentie, zal ik moeten terugkeren tot de zuiverste expressie van die liefde en mijn hart en ziel openen om die essentie vorm te geven.

En mezelf steeds opnieuw afvragen en herinneren: Is datgene wat ik denk, spreek, doe gebaseerd op Liefde? Kom ik dichter bij die essentie door wat ik nu denk, zeg of doe, of raak ik er juist verder van verwijderd. Kom ik meer in verbinding of raak ik juist uit de verbinding.
Het is een constante herinnering aan Liefde: Liefde zijn en expressie geven aan Liefde.

Hoe meer we ons hart kunnen openen voor Liefde, hoe meer we in verbinding komen met ons ware zelf, hoe meer ons leven in positieve zin kan veranderen.

Hoe meer wij uiting geven aan de liefde naar anderen toe, hoe meer we kunnen bijdragen aan het tot stand brengen van een liefdevollere samenleving.

En is dat niet waar we in deze tijden van diepe Transformatie naar toe werken?

(Noot: Deze tekst is als inleiding geschreven voor de groepshealing sessies die ik op vrijdagavond 16 en 23 februari 204 vanaf 19.30 uur zal geven.
De groepshealing sessies zullen iedere deelnemer helpen om datgene wat aan barrières is opgebouwd om die liefde te zijn en te leven, te helpen transformeren zoals dat gepast is voor iedere deelnemer.

Wil jij na het lezen van deze informatie ook graag mee doen met de groepssessies? Dat kan!  ✅

Meer informatie over de groepssessie en de aanmelding vind je hier: Groepshealing Sessies – PUUR LICHT (puur-licht.nl)

Tijdens de groepshealingsessie van 10 augustus 2021, met als thema “Overgave”, ontving ik via mijn spirituele kanalen de volgende boodschap:Graag deel ik als afsluiting en ter inspiratie dit prachtige gedicht:

WORD, WORD, WORD!

Ik: Hey God.

God: Hallo, mijn liefste.


Ik: Ik val uit elkaar.

Kun je me weer in elkaar zetten?

God: Dat doe ik liever niet.


Ik: Waarom?

God: Omdat je geen puzzel bent.


Ik: En al die stukjes van mijn leven die op de grond vallen dan?

God: Laat ze daar maar even liggen. Ze zijn er niet voor niets afgevallen.

Neem wat tijd en beslis of je het nodig hebt om die stukjes terug te hebben.


Ik: U begrijpt het niet! Ik ben aan het instorten!

God: Nee – jij begrijpt het niet.

Je breekt door.

Wat je voelt zijn gewoon groeipijnen.

Je bent de dingen en de mensen in je leven aan het afwerpen die je tegenhouden.

Je valt niet uit elkaar.

Je valt op je plaats.

Ontspan je.

Haal een paar keer diep adem en laat de dingen die je niet meer nodig hebt van je afvallen.

Houd op met vasthouden aan de stukken die niet meer bij je passen.

Laat ze eraf vallen.

Laat ze gaan.


Ik: Als ik daarmee begin, wat blijft er dan van mij over?

God: Alleen de allerbeste stukjes van jou.

Ik: Ik ben bang om te veranderen.

God: Ik blijf je zeggen – JE VERANDERT NIET!!! JE BENT AAN HET WORDEN!


Ik: Wie aan het worden?

God: Worden wie ik je geschapen heb te zijn!

Een persoon van licht en liefde en naastenliefde en hoop en moed en vreugde en barmhartigheid en genade en mededogen.

Ik heb je voor meer gemaakt dan de oppervlakkige dingen waarmee je jezelf hebt willen versieren en waar je je zo hebberig en angstig aan vastklampt.

Laat die dingen van je afvallen.

Ik hou van je! Verander niet! Word! Word! Word!

Word degene die ik gemaakt hebt om te zijn.

Ik blijf je dit zeggen tot je het je herinnert.


Ik: Daar gaat weer een stuk.

God: Yep. Laat het zo zijn.


Ik: Dus…ik ben niet gebroken?

God: Nee – maar je breekt door als de dageraad. Het is een nieuwe dag.

Word! Word!

Auteur ~ John Roedel

liefs Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

Linktree:https://linktr.ee/barbarakuipers
Website: www.puur-licht.nl

220 weergaven

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *