Gezondheid ~🪷~ Health Persoonlijke Groei ~🪷~ Personal Growth

5 tips om het Licht in je Hart te vergroten ⚡ 5 tips for increasing the Light in your Heart

Lieve lezers,

Wij allen hier op aarde, zijn een prachtige unieke creatie. We zijn opgebouwd uit licht, geluid, frequenties. We hebben we een stoffelijk lichaam, een energetisch lichaam, een mentaal lichaam, een emotioneel lichaam, een spiritueel lichaam en een zuiverste lichtlichaam, wat direct verbonden is met de Bron. Allen trillingsvelden met een verschillende mate van dichtheid.

Dit zuivere lichtlichaam, je Hogere Zelf, je God self, je Originele ziel, of welke andere benaming jij de voorkeur aan geeft is een lichtwezen, het is Puur Licht. Het is deel van jou, is in jou. Maar het is omgeven met allerlei sluiers, lagere trillingen, blokkades en barrières die wij als mens in ons dragen, waaronder herinneringen, karma, emoties, gehechtheden, gedachten, blokkades in de energiedoorstroming, blokkades in de cellen/materie en meer.

Het zijn deze sluiers en blokkades die ons verhinderen om die krachtige zuivere lichtbron die in ons is, volledig te belichamen. Dat zuivere licht dat in ons is kan ons helen, kan alle overvloed in ons leven brengen die we wensen, kan ons helpen om onze dromen waar te maken.

Het hart/hartchakra is de plek in ons lichaam waarmee we toegang hebben tot die hogere lichtkracht. Het hart is de kern van het leven. Het hart is echter ook de plek waar veel van die blokkades en sluiers die we in ons dragen verzameld zijn.

BLOKKADES

Wanneer je Hogere Zelf, je ziel, hart, geest, energie en materie samenkomen als één is er sprake van gezondheid. Wanneer zij niet goed op elkaar zijn afgestemd, als het licht niet onbelemmerd straalt, kan dit leiden tot een ziekte(proces). Dit is het gevolg van een of meer blokkades op de ziel, in het hart, in het bewustzijn, in de energie of in het lichaam. De ziel en het bewustzijn huizen beiden in het hart. Daarom is het hart een plek waar vele blokkades verenigd zijn.

 1. Blokkades in de cellen en organen worden blokkades in de materie genoemd. Blokkades in de ruimtes tussen de cellen en organen worden energie blokkades genoemd. Volgens het laatste onderricht dat ik heb gekregen bevinden 70% van de blokkades in het lichaam zich in de ruimtes en 30% van de blokkades in de organen en cellen. 

  Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een tekort aan nutriënten of een overschot aan afvalstoffen. Het kan ook een gevolg zijn van virussen, bacteriën, zware metalen etc. of de doorwerking van blokkades op andere levels.

 2. Blokkades in het bewustzijn worden gevormd door
  a) negatieve overtuigingen: bijv.er is geen medische behandeling voor mijn aandoening, dus ik zal nooit beter worden.
  b) negatieve gedachtenpatronen: Als ik dit doe dan gebeurt dat… Ik verdien het niet om liefde te ontvangen omdat ik niet gezond ben.
  c) negatieve houdingen: niets werkt voor mij, het is allemaal geldklopperij en tijdverspilling, dit werkt wellicht voor anderen, maar ik ben altijd de uitzondering.
  d) gehechtheden: gehechtheden leiden tot lijden. gehechtheden duiden op het vasthouden aan dingen in het verleden of de angst voor de toekomst en kunnen je blikveld verkleinen waardoor je mogelijkheden niet ziet.
  e) ego: Ego en controle willen hebben, kan leiden tot achteruitgang en destructie. Ego maakt het moeilijk om je te onderwerpen aan de ziel.

 3. Blokkades in het hart worden gevormd door onzuiverheden als egoïsme, hebzucht, veroordeling, een verlangen naar roem of rijkdom, boosheid, een gebrek aan wijsheid hoe juist te handelen, gebrek aan wijsheid de juiste woorden te kiezen of de juiste gedachten kracht bij te zetten, gebrek aan zelf-liefde, angstige spanning, depressie, stress en meer.

 4. Je ziel, de essentie van wie je bent, kan ook blokkades met zich meedragen. Wanneer de blokkade op je ziel zit, dan ziet dat er in beelden met je derde oog uit, als donkerte op je ziel. Wanneer de ziel helemaal gezond is ziet deze eruit als een stralend gouden lichtwezen. Hoe meer licht de ziel straalt, hoe beter dat is voor je gezondheid.
  Een blokkade op de ziel heeft consequenties voor de boodschappen die de ziel doorgeeft aan het hart. Volgens het aloude Tao onderricht, begint iedere ziekte en iedere heling daarvan op het niveau van de ziel. Waarom? Omdat de ziel via het hart, het bewustzijn en het lichaam aanstuurt. Ziekte begint als een boodschap op zielsniveau. Vervolgens gaat het via het hart naar het bewustzijn, alvorens het in het lichaam zich als ziekte manifesteert. De wortel ligt dus in de ziel.
  De ziel is de drager van alle herinneringen en de karmische belasting vanuit dit leven, vorige levens en dat wat we overgedragen hebben gekregen vanuit onze voorouderlijke lijn.

HET HART

Het hart heeft een hele centrale rol in ons leven. Het is zoals gezegd de kern van het leven.
Je hart is de toegangspoort tot je ziel, tot je transformatie. Het hart is de verbinding met en de ontvanger van de informatie vanuit je hogere zelf en de ziel en stuurt je bewustzijn en het lichaam aan.
Het hart openen, zuiveren en helen is dus een manier om meer licht, heling en overvloed in jezelf en in jouw leven te manifesteren.

Het spirituele hart heeft 2 delen, 2 kamers, en daartussenin zit een dun membraan. Het ene deel is verbonden met de Bron. Het andere deel omvat de herinneringen, de emoties, de mindsets, de blokkades. Je kunt het zien als het goddelijke deel en het menselijke deel. 

Hoe meer je het hart heelt, hoe meer je verbinding maakt met de hogere frequenties, hoe dunner het membraan tussen deze 2 kamers wordt en hoe meer je kan samensmelten met je Hogere Zelf. 
Transformatie van het hart is derhalve de sleutel, tot het meer in overeenstemming leven met je ware zelf. En hoe meer jij in overeenstemming leeft met je ziel en je ware zelf, hoe meer je datgene kunt aantrekken waar jij blij van wordt. 

Maar het gaat verder dan dat, want het hart is ook het belangrijkste orgaan in ons lichaam.
Wanneer je hart stopt, stopt het leven. 
Het hart stuurt niet alleen je mind en je lichaam in het algemeen aan, het stuurt tevens het Vuur Element aan, en daarmee heel veel belangrijke organen en systemen. Transformeer je de blokkades in je hart dan kun je dus een sterkere afstemming creëren tussen de Bron, je hogere Zelf, je ziel, je spirituele hart, je bewustzijn, je energie en je materie. 

Heel je hart en je ziel en je lichaam zullen je dankbaar zijn! 

HET VUUR ELEMENT🔥

De invloed van het hart op de materie wordt duidelijk door het hart te zien als belangrijkste orgaan van het Vuur element. Het Vuur Element is één van de Vijf Elementen in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De andere vier elementen van de Vijf Elementen zijn Hout, Aarde, Metaal en Water.

Het element Vuur is het krachtigste element uit de Vijf Elementen. Het is belangrijk dat dit element in balans is. Vuur geeft energie en warmte, maar te veel vuur heeft een verwoestende werking, het verbrandt dan alle brandstof. Om vuur gecontroleerd te laten branden heeft het voeding nodig (vanuit het element Hout), heeft het zuurstof nodig (vanuit de longen/Metaal Element), en moet het onder controle worden gehouden door het Water Element. 

Het Vuur element is ook verbonden met ons innerlijk vuur, denk maar aan het spreekwoord, in vuur en vlam staan. Het staat voor enthousiasme, passie, assertiviteit, levensenergie, activiteit, vrolijkheid. Maar als je te veel van jezelf weggeeft, te veel doorgaat, dan raak je opgebrand, burned-out. Je luistert niet genoeg naar je hart en ziel en je wordt vanzelf tot rust gemaand, om beter te reflecteren en te kunnen voelen/luisteren en bij jezelf terug te komen.

De belangrijkste organen die bij dit element horen zijn het hart en de dunne darm. Het hart wordt ook wel de keizer van alle organen genoemd. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Het kloppend hart is noodzakelijk voor het leven hier op aarde. Het hart pompt het bloed door het lichaam.  
In de Chinese Geneeskunde wordt het hart ook gezien als de zetel van de ziel. Wanneer iemand de staat van verlichting bereikt zal ook je Hogere Zelf, je originele ziel, zich zetelen in het hartchakra, zodat je ziel zich kan verenigen met je Hogere Zelf.

De gebalanceerde emotie die bij het vuurelement hoort is vreugde en lachen. Uiteraard hoort liefde ook bij het hart.
De ongebalanceerde emotie die bij dit element hoort is depressie, angstige spanning of overexcitability. Voor dit laatste woord is niet echt een passende Nederlands vertaling, maar noem het maar ‘overprikkeld zijn of intensiteit‘.  Er zijn 5 soorten overexcitibility volgens dr Kazimierz Dąbrowski. Je ziet deze overexcitibilities veel bij hoogbegaafden. Dit kan in je voordeel werken als je het leert in balans te houden, maar ook heel lastig zijn als het niet onder controle hebt. Het is derhalve belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn zodat je er rekening mee kunt houden, dat je anders “bedraad”” / wired differently bent dan de meeste mensen. Dat kan je helpen om het Vuur element in balans te houden. 

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt stress gezien als een verstoring van de natuurlijke energiebalans van het lichaam, met name in het Lever- en Hartsysteem. Stress-management is dus van belang voor een gezond en sterk hart.

De toestand van het Vuur element komt tot uiting in het gelaat. Iemand die verliefd is straalt. Dat is hart energie. Ook komt hart energie tot uiting via de tong. Wanneer de energie van het hart zwak is praat iemand heel langzaam. Ook stotteren kan een uiting zijn van hart energie uit balans.
Openheid, een goede communicatie, echte belangstelling zijn een uiting van sterke hart energie. 

Vuur heeft het element water nodig om in balans te blijven en andersom. Vuur is meest Yang, Water is meest Yin. Dit is dus de ultieme Yin Yang Balans.
Te veel water dooft het vuur. Te veel vuur doet het water verdampen. Een te veel aan hitte in het hart (vuur element) moet worden afgevoerd door de blaas (water element). Hitte in de blaas kan een blaasontsteking veroorzaken.

Het element vuur staat ook voor tijd. Wanneer je je best doet om alle ballen hoog te houden en in tijdsnood komt wordt er hitte in het hart gecreëerd. Tijdsnood geeft hitte in het hart. Tijd voor dingen nemen is daarom heel belangrijk.

Klachten die worden toegeschreven aan het vuurelement dat uit balans is, zijn:
Slaapproblemen, rusteloosheid, hartkloppingen, slecht geheugen, slechte bloedvaten, aderverkalking, spraakproblemen, koude handen en voeten, heel snel en druk praten, duizeligheid.
Andere signalen zijn: het lichtje in de ogen is gedoofd. je hebt moeite om te genieten, je gehaast voelen, een uitweg zoeken in drugs, alcohol of seks, overal een grapje van maken. 

Wanneer het Vuur element in balans is, is het hart open, voel je enthousiasme, energie en blijheid, kun je vrijuit liefde geven en ontvangen, heb je interne balans en voel je je rustig. Je bent blij en doet dingen “die jouw vuur aanwakkeren en je energie geven”.

Voeding, acupunctuur, kruiden zijn bekende wijzen die ondersteunend kunnen werken bij een disbalans in het vuurelement. De verschillende vormen van Tao Healing kunnen hierbij ook helpen door blokkades op het diepste niveau, de ziel, op te lossen en vanuit daar, ziel, hart, bewustzijn, energie en materie meer in balans te brengen.  

ElementYin OrgaanYang OrgaanWeefselVloeistofZintuigOnevenwichtige EmotieEvenwichtige EmotieKlankSeizoen
Hout lever galblaas Pezen, nagels tranen Ogen/ 
zicht 
Woede, irritatie geduld Xu  lente 
Vuur hart dunne darm Bloedvaten zweet Tong/ 
Smaak 
Depressie, spanning plezier Ah zomer 
Aarde milt maag spieren speeksel Mond, lippen/ spraak Zorgen maken Liefde, compassie Hu Wisseling van seizoen 
Metaal longen dikke darm huid slijm Neus/  
reuk 
Rouw, verdriet moed Si herfst 
Water nieren blaas Botten. gewrichten urine Oren/ gehoor angst kalmte Chui  winter 


HOE VERGROOT JE HET LICHT IN JE HART
?
Ik hoop dat je na het lezen van het bovenstaande begrijpt waarom het belangrijk is om je hart te openen, te zuiveren en het licht in je hart te versterken. Maar hoe doe je dat nu op een krachtige en effectieve wijze? Naar eigen ervaring kan ik zeggen dat Tao Healing en Transformatie een heel krachtige, effectieve en snelle manier is. Er zijn verschillende mogelijkheden om via Tao Healing het licht in je hart te versterken. Tao Healing Technologies zijn ontwikkeld door dr. en Master Zhi Gang Sha, een wereldwijd bekend healer die al vele mensen overal ter wereld in uitzichtloze situaties een nieuwe kans heeft gegeven. En ik ben daar één van. Het is werkelijk het enige wat mij geholpen heeft in al die jaren dat ik talloze dingen heb uitgeprobeerd om mijn levensbedreigende aandoening een halt toe te roepen. Dit was het enige wat mij hielp! En het kan jou wellicht ook helpen. Dat is waarom ik het hier met liefde deel in mijn blog!

ZELF HELING

1) Wil je graag meer lezen over de theorie van de Vijf Elementen, dan verwijs ik graag naar de informatie in mijn blog: Tao Healing en de Vijf Elementen

2) Wil je graag een oefening doen voor het Openen van je Hart, verwijs ik je graag naar dit blog: Open je hartchakra.

SPIRITUELE HEALING
1) TAO Healing sessies

in de maand juni heeft de wekelijkse groepshealingsessie het thema

De groepssessies worden gegeven op vrijdagavond 14, 21, 28 Juni en 5 juli 2024 vanaf 19.30 uur .
Ontvang krachtige Tao Healing Sessies op afstand. Overal ter wereld te ontvangen.

Meer informatie hierover kun je lezen op mijn website.
Iedereen is van harte welkom!

Uiteraard is het ook mogelijk om een individuele afspraak te maken.

2) Je kunt ook registreren voor een online video: Touch The Button.
Dit zijn 10 minuten durende video’s, waarin je tijdens het meedoen van de oefening, het licht uit Hogere Dimensies kunt ontvangen.
Dit is dus een combinatie van zelfheling en het ontvangen van spirituele healing.

Er zijn video’s voor de verschillende onderdelen van het VUUR ELEMENT:
Zo is er een video voor het helen van het HART.
Een video voor heling van de DUNNE DARM
Er is ook een video voor het helen van STRESS
Een video voor het helen van DEPRESSIE
Een video voor het vergroten van ZELF-LIEFDE

Deze video’s brengen je de helende kracht van geluid, licht en hogere frequenties!

Al deze video’s zijn gesproken in het Engels, maar je kunt Nederlandstalige ondertiteling aanzetten.
Je hebt na registratie 30 dagen toegang tot de video en je kunt deze zo vaak kijken als je wilt!
Hoe meer je kijkt, hoe meer voordelen je kunt hebben.

3) Ontvang een LICHT TRANSMISSIE
Wanneer je bekend bent met spirituele heling ken je waarschijnlijk het belang en de kracht van Licht Transmissies. Er is de mogelijkheid om een hele krachtige permanente Lichtoverdracht te ontvangen voor je Hart: Wil je graag Yin Yang Balans in je Vuur Element is het ook mogelijk om een lichttransmissie voor de Dunne Darm te ontvangen of voor ieder ander gewenst orgaan, lichaamsdeel of aandoening.
Elke eerste zondag van de maand en iedere derde zaterdag van de maand is er een 3 uur durende workshop. Bij deze workshops is 1 lichttransmissie inbegrepen in de deelnameprijs. Je ontvangt dan het LICHT vanuit de Bron in jouw hart of een ander orgaan van jouw keuze en je krijgt tevens uitleg tijdens de workshop hoe je met deze transmissies kunt werken om het licht in het orgaan van je keuze te versterken.
Tevens zijn er 14 dagen lang online oefensessies om je hier vertrouwd mee te maken.

Dit is een zeer krachtige en snelle manier om transformatie in je hart te realiseren. Registratie kan via bovenstaande links. Klik op de link en volg de te nemen stappen.

4) Tao Light Transmission Healing Program, een 20-dagen programma
Heb je serieuze hartproblemen of andere ernstige of chronische gezondheidsuitdagingen en ben je net als ik was, bereid om er helemaal voor te gaan, dan is het ook mogelijk om een 20-dagen programma te volgen waarbij je de meest krachtige lichttransmissie ontvangt en 20 dagen toegang tot krachtige oefenvideo’s en persoonlijke begeleiding. Dit is een zeer krachtig programma wat ik zelf ook heb gevolgd en wat mij persoonlijk heel veel heeft gebracht.
Heb je hier interesse in, kijk dan eens op dinsdagavond naar de Gratis Introductie webcast over dit programma en ontvang daar meer informatie.

5) Wil je graag meer weten?
Heb je vragen over het bovenstaande of wil je graag meer weten over andere manieren om via Tao Healing jouw leven te transformeren, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met mij en ik leg je graag meer uit over de mogelijkheden die passen bij jouw situatie.
Je kunt ook eens kijken naar een gratis webcast over de verschillende vormen van Tao Technologies. Deze is elke donderdagavond vanaf 20.00 uur Nlse tijd via een LiveStream te volgen. Er is ook een 7-day Replay.

Zoals je ziet, zijn er vele manieren om het licht in jouw hart te vergroten.
Je kunt het zelf doen, je kunt hulp ontvangen.

MIJN ERVARING
Ik maak van de vele mogelijkheden die Tao Healing en Transformatie te bieden heeft al meer dan 13 jaar dankbaar gebruik. Het heeft letterlijk mijn leven gered! Je begrijpt denk ik wel dat ik daarom erg enthousiast ben om dit met velen te delen. Ik zou graag zien dat meer mensen, net als ik een beter / langer leven hebben!

In 2010 werd ik door mijn arts opgegeven en werd mij gezegd dat ik nog maar een paar maanden levensverwachting had. De medische wereld had mij niets meer te bieden en daarom ben ik toen dit pad van Tao Healing ingeslagen. En met succes 🙂
Je kunt meer over mijn persoonlijke verhaal lezen op mijn website.

Ik heb heel veel zelfhelingsoefeningen gedaan zoals ik in mijn blogs heb beschreven.
Ik heb heel veel webinars en workshops gevolgd.
Ik heb heel veel Licht Transmissies ontvangen, gelijksoortig aan waar de link hierboven naar verwijst.

De combinatie van dit alles heeft ertoe geleid dat ik nu al bijna 14 jaar in “extra tijd” leef. En niet alleen dat, ook mijn levenskwaliteit is aanzienlijk verhoogd. Daarnaast heb ik mijn open spirituele kanalen waar ik mee ben geboren, verder kunnen openen, waardoor ik in mijn online spirituele praktijk meer mensen op een krachtigere wijze kan en mag helpen. Dat is mijn passie en levensvreugde.
Zovele cliënten wiens leven ook is verbeterd!
Na iedere groeps- of individuele sessie ontvang ik vele dankbare reacties.

Waaronder deze, ontvangen na afloop van de groepshealingsessie voor het hart afgelopen vrijdag:
Deze deelnemer die al maandenlang samen met het gezin in een hele stressvolle situatie leeft schreef me:

Ik voelde een diep gevoel van bevrijding. Voor het eerst sinds lange tijd kon ik weer een beetje ademen, wat ongebruikelijk is omdat ik zo regelmatig werk met ademhaling, meditatie en regulatie van het zenuwstelsel. Ik denk dat deze situatie elke spier van het lichaam heeft vastgeklemd. Dus om een verwarmend gevoel in het hart te kunnen voelen, een gevoel van steun en een beetje rust, was een moment van besef van de tol die dit van ons heeft geëist en de grote behoefte aan steun en rust die het uiteindelijk nodig heeft. De kinderen voelden zich ook rustiger.

Ik kan dit dus echt aanraden, uit eigen ervaring en uit de feedback die ik de afgelopen jaren van veel cliënten heb gekregen. Geef jezelf de kans om zelf te ontdekken wat de kracht van Tao Healing voor jou kan doen. Probeer het en versterk het licht in jezelf!

Ik wens jullie allemaal een liefdevol, open, sterk en gezond hart toe.
En onthoud dat wanneer meer mensen het licht in hun hart zullen doen toenemen, deze wereld een betere plek zal worden.
Het begint allemaal bij onszelf.


liefs Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

Linktree:https://linktr.ee/barbarakuipers
Website: www.puur-licht.nl

451 weergaven

“De schrijfster van dit blog kan een vergoeding krijgen wanneer je via een link op deze site overgaat tot aanschaf van of gebruik gaat maken van sommige producten of diensten genoemd in dit blog. Dit kost jou niets extra en is een volledig optionele en naar mijn mening mooie manier om dit blog te steunen. Dit zijn producten of diensten waar ik volledig achter sta en die ik over het algemeen zelf gebruik of gebruikt heb. Ik ben hier zeer kritisch in. Ik accepteer geen verzoeken om een promotieartikel te schrijven. Dit blog bevat dan ook nooit advertorials.”

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *