Gezondheid ~🪷~ Health Zelf-heling Oefeningen ~🪷~ Self-healing Practices

Versterk je Kundalini Energiecentrum ⚡ Strengthen your Kundalini Energycenter

~ for English: please scroll down, and go to page 2 ~ 

Hoe hoger je energieniveau,
hoe efficiënter je lichaam,
Hoe efficiënter je lichaam,
hoe beter je je voelt en
hoe meer je je talent zult gebruiken
om uitstekende resultaten te behalen.
~Tony Robbins~

Lieve lezer,

In deze blogposting deel ik het wat, waarom en hoe van een van de basis energiecentra in het lichaam, het Kundalini energiecentrum.

Energiecentra
In ons lichaam zijn meerdere basisenergie centra, waaronder de Onderste Dan Tian en de Kundalini. Hier hoor je in de westerse geneeskunde over het algemeen niet over, omdat ze niet zichtbaar zijn tijdens een operatie. Maar net als meridianen en acupunctuurpunten zijn ze wel een belangrijk onderdeel van ons. 

Het versterken van je Onderste Dan Tian en de Kundalini is belangrijk voor het versterken van je lichaam. Sterke energiecentra zijn van belang om onze dagelijkse dingen te kunnen doen en om te kunnen herstellen van ziekte.
Hoe sterker die centra ontwikkeld zijn, hoe meer energie we hebben, hoe beter gegrond we zijn, hoe helderder ons hoofd/denken is en hoe makkelijker we kunnen functioneren door de dag heen. Deze energie centra zijn niet te versterken via voeding of slaap maar wel via spirituele oefeningen of healing.

De Onderste Dan Tian en Kundalini/ Sneeuwberg gebied zijn beiden essentieel voor energie, uithoudingsvermogen, vitaliteit en een lang leven. Daarnaast hebben ze onderscheidende kwaliteiten.
Zo is de Onderste Dan Tian ook de zetel van de ziel en is dit centrum van belang voor het versterken van de immuniteit.
Het ontwikkelen van energie in de onderste Dan Tian zal helpen om indigestie, constipatie en pijn in de onderbuik te verlichten, evenals menstruatiepijn, zwakke nieren, zwakke benen, etc. 
ik zal hier een apart blog aan wijden in de toekomst.

In dit blog wil ik verder ingaan op het belang van de Kundalini/ Het Sneeuwberggebied. 

Waar is de Kundalini/het Sneeuwberggebied?
Dit belangrijke energiecentrum is bij Yogi bekend als de kundalini.
Taoïst noemen dit belangrijke energie centrum het Sneeuwberg gebied. 
Een andere benaming, maar beiden hebben het over hetzelfde en benadrukken het belang ervan!

Dit belangrijke energie centrum ligt in de ruimte onderin je torso.

Visualiseer een lijn die van je navel recht naar je rug loopt.
Ga vanaf je rug langs deze lijn een derde van de weg naar binnen.
Ga vanaf dit punt tweeënhalve cun naar beneden. (De cun is een persoonlijke lengtemaat, en is de breedte van je duimkootje.)
Daar bevindt zich het Sneeuwberg gebied/ Kundalini Energie centrum. 
De grootte van dit energiecentrum is over het algemeen ongeveer gelijk aan de grootte van je vuist. Maar als het sterk ontwikkeld wordt, wordt het groter.
Het is een zeer belangrijk energiecentrum voor vele aspecten van het leven.

Het belang van een krachtig Kundalini energie centrum:

  • Het is het energiecentrum dat je verbindt met al je voorouders. Het houdt de essentie van hun energie in dit deel van het lichaam. 
  • Het is de energiebron voor de nieren. Het verjongen en verlengen van het leven van de nieren zal je een lang leven en vitaliteit brengen. Hoe sterker de nierenergie, hoe beter de nieren, de blaas zullen kunnen functioneren, hoe beter dat is voor het overwinnen van angst/stress en voor het functioneren van de bijnieren.
  • Het levert ook de energie voor het ruggenmerg, de hersenen en het Derde Oog. Hoe sterker dit energie centrum is, hoe beter het dus is voor een sterk zenuwstelsel, het voorkomen van brainfog, het ontvangen van beelden uit de spirituele wereld. 
  • Het is daarnaast het beginpunt van de vier energiemeridianen van het lichaam (Ren, Du, Dai, en Chong) van de traditionele Chinese Geneeskunde. Als je het Kundalinigebied ontwikkelt zal het voeding geven aan je hele lichaam omdat deze vier belangrijke energiemeridianen hier beginnen.

Werk je veel met de mind of zit je veel in je hoofd, leef je op doorzettingsvermogen en wilskracht, ervaar je veel stress of angst, is je gezondheid problematisch, of ontvang je veel beelden via je derde oog, dan zal dit extra veel vragen van het Kundalini energiecentrum.
Het is daarom van belang om dit energie centrum te voeden en sterk te houden. Zelf doe ik hier dagelijks oefeningen en/of meditatie voor. Er zijn veel krachtige manieren om dit te doen.

Chronische vermoeidheid
Chronische vermoeidheid wordt vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde gekoppeld aan het Waterelement (de nieren zijn hier het hoofdorgaan van) óf het Metaal element (de longen zijn hiervan het hoofdorgaan) Het Water element is verbonden met de prenatale energie. Het Metaal Element is verbonden met de postnatale energie.
De Kundalini is verbonden met de prenatale energie. De Onderste Dan Tian is verbonden met de postnatale energie.
Om chronische vermoeidheid aan te pakken is het versterken van de Onderste Dan Tian en de Kundalini energie dus een invalshoek die kan helpen. Een invalshoek waar de reguliere geneeskunde geen weet van heeft/weinig aandacht voor heeft.
Het heeft mij veel gebracht en het brengt mij nog steeds veel. Uiteraard is het versterken van deze centra in veel gevallen niet de volledige oplossing maar het kan wel helpen.

Je kunt deze energie centra op verschillende manieren versterken.

Onderstaand volgt een simpele oefening om mee te beginnen, gebruikmakend van de Vier Krachttechnieken.

ZELFHELINGS – OEFENING

Bij Tao Healing maken we gebruik van de Vier Krachttechnieken. Ieder van deze kracht technieken heeft enorme kracht, maar door ze te combineren worden ze onderling nog versterkt.
De Vier Krachttechnieken zijn:

1) Lichaamskracht:

We maken gebruik van bepaalde lichaamshoudingen en handposities om de energiestroom en de heling te bevorderen.

🌟 Daar waar je je handen legt zal de energie naar toe gaan en zal je de voordelen voor heling en verjonging ontvangen.

A) Ga rechtop zitten met je rug vrij van de leuning van de stoel. Zorg ervoor dat je rug recht is en je kruin en je perineum op één lijn zijn. Zo kan de energie en het licht vrij stromen. Het universele licht kan via je kruinchakra door de andere chakra’s in het midden van je torso naar beneden gaan, daar waar de basis energie centra zich bevinden.
Leg beide handpalmen op je onderrug óf als je dit heel lastig vindt, leg dan één hand op je onderbuik, en 1 hand op je rug.
Zet je voeten op de grond en maak verbinding met Moeder Aarde, zodat je ook op die manier goed gegrond blijft tijdens de oefening en haar energie via je voeten omhoog kan komen om je te helen.
Sluit je ogen tijdens de oefening.
Haal een paar keer diep adem naar je onderbuik en ontspan je volledig. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer heling kan plaatsvinden.

B) Ben je ernstig ziek en kun je niet rechtop zitten, dan kun je deze oefening ook liggend in bed doen. Leg dan beide handen op je onderbuik en gebruik de kracht van visualisatie dat het licht naar het centrum bij je rug gaat.

2) Zielenkracht:

Hierbij spreken we de kracht van de ziel aan. We maken contact.

🌟Met wie of wat we contact maken/verbinding maken, van diegene of datgene ontvangen we de zegeningen en het licht.

We maken hierbij onderscheid tussen de innerlijke zielen en de zielen om ons heen.
We hebben allemaal een lichaamsziel, maar ook de organen, systemen, cellen, DNA/RNA hebben ieder hun eigen functie en ook hun eigen ziel. Deze kunnen we aanspreken om zichzelf te helen. Iedere ziel heeft een groot zelf-helend vermogen en door de ziel aan te spreken kunnen we dat activeren.

Zeg hallo:                            Lieve ziel, geest en lichaam van mijn Kundalini energie centrum 
Geef liefde:                         Ik houd van je.
Doe een affirmatie:            Jij hebt de kracht jezelf te versterken en de hoogste kwaliteit te ontwikkelen.
Geef een opdracht:             Doe je best!
Uit je dankbaarheid:           Ik ben zeer dankbaar.

Het is belangrijk om liefde te geven aan die plekken die heling/versterking nodig hebben. Liefde heeft als eigenschap dat het alle blokkades oplost. Het is vaak zo, dat mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug of hun knie negatief praten over hun rug of knie, maar die negatieve reacties vergroten de blokkades alleen maar. Liefde geven is veel beter. Het bevordert de heling.

Er zijn ook vele zielen om ons heen. Je kunt hierbij denken aan de lichtwezens, zoals de opgestegen meesters, de goeroes, lama’s, kahuna’s, engelen, aartsengelen, de Divine, de Tao, de Bron. Je kunt ook denken aan de ziel van de zon, de maan, de sterren, de planeten, de natuur. Deze lichtwezens hebben allemaal zeer krachtige zielen en daarmee veel kracht tot het brengen van licht en healing en we kunnen hen vragen om ons te helpen bij het helingsproces. Je kunt ze bij naam noemen als je je bijvoorbeeld heel erg verbonden voelt met een aartsengel, of met Jezus, Moeder Maria, Guan Yin, Krishna, Allah of je kunt ze allemaal om hulp vragen en hen de keuze laten wie er komt door “alle spirituele vaders en moeders” aan te spreken.
Ben je meer wetenschappelijk ingesteld en voel je je niet verbonden met de spirituele lichtwezens dan kun je ook de kracht van het Universum, de zon, de maan, de oceaan etc. aanspreken.
Door de lichtwezens of het universum om hulp te vragen kunnen we ons eigen helingsproces versnellen, omdat hun zielen zo ontwikkeld zijn en zo zuiver. Zij zijn om ons heen en zijn bereid om te helpen maar ze wachten vaak op ons verzoek. Spreek met oprechtheid en vanuit je hart en ziel en vraag ze om hulp. Je kunt ze allemaal om hulp vragen, maar je kunt hulp niet afdwingen.

Lieve ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______ ( noem de zielen om je heen van wie je graag hulp en healing zou willen ontvangen).
Ik houd van jullie, eer jullie en waardeer jullie.
Kom alsjeblieft bij me. Willen jullie mij alsjeblieft helpen bij het versterken van mijn Kundalini Energie en dit centrum zo krachtig mogelijk maken?

Ik kan jullie niet genoeg bedanken.
Dank jullie wel.

Lieve ziel, geest en lichaam van het universele licht of de klank Jiu,
Ik hou van je.
Jij hebt de kracht mij te helen en om meer licht te brengen in mijn Kundalini Energie centrum.
Doe je best.
Dank je.

3) Geestkracht:

Hierbij maken we gebruik van creatieve visualisatie.

🌟 Daar waar je je aandacht op richt, gebruik makend van creatieve visualisatie, is waar je de voordelen voor heling, verjonging en transformatie ontvangt. Daar waar je je aandacht op richt gaat het licht naar toe en vindt de healing plaats.

Visualiseer nu gouden, regenboog, paars of kristallen licht dat vanuit alle richtingen naar je Kundalini Energiecentrum komt. Stel je voor dat al dit licht zich verenigt/samenbalt in een zeer heldere bal van licht in je Kundalini/ Sneeuwberggebied, helderder dan de zon.

Het is belangrijk om licht te visualiseren en geen energie. Licht heeft namelijk geen negatieve effecten. Wanneer je je richt op energie kan er een onbalans ontstaan tussen yin en yang. 

4) Klankkracht:
Hierbij maken we gebruik van het chanten van bepaalde klanken en mantra’s.

🌟 Dat wat je chant, daar vereenzelvig je je mee. Dat wat je chant is wat je wordt.

Het chanten van positieve mantra’s heeft dus een gunstig effect op de heling, maar heeft ook een ander effect.
Vele mensen vinden het moeilijk om tijdens het mediteren de geest tot rust te brengen omdat het innerlijke gesprek/constante stroom van gedachtes moeilijk te stoppen is voor hen. Door het chanten van de mantra, voorkom je tijdens het mediteren dat je vervalt in innerlijke discussies of gedachtenpatronen die negatief uitwerken op de meditatie. Je vervangt als het waren al die woorden door 1 of enkele woorden. Je hoofd kan zich maar focussen op 1 ding tegelijk.

We kunnen gebruik maken van vele mantra’s zoals bijvoorbeeld Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini.

Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini

Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini

Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini

Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini

Universal Light strengthens my Kundalini / Universeel licht versterkt mijn Kundalini

Je kunt ook chanten:

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel LichtJe kunt ook gebruik maken van de klankkracht JIU (spreek uit als “djo”.

Jiu
Jiu
Jiu
Jiu
Jiu


Deze klank doet de cellen in je kundalini gebied vibreren waardoor ze meer energie produceren.

Kies de mantra waar je je goed bij voelt!

Chant voor tenminste 3-5 minuten, in stilte of hardop. Hoe vaker op een dag, hoe meer resultaat.
Als je langer kunt oefenen, bijvoorbeeld twintig minuten of langer, is dat nog beter.

Wanneer je in stilte chant zullen de kleinere cellen en ruimtes vibreren. Wanneer je hardop chant zullen de grotere cellen en ruimtes vibreren. In stilte chanten is Yin. Hardop chanten is Yang.
Wissel het af, want daar waar Yin en Yang in balans zijn zal gezondheid gerealiseerd kunnen worden.
Daar waar gouden licht straalt zal ziekte verdwijnen.

❗LET OP
👉 Doe je deze oefening liggend, dan is het van belang dat je alleen in stilte chant. Chant je hardop terwijl je ligt, dan verlies je je energie. En dat is nou precies niet de bedoeling!

Sluit de oefening af door te zeggen:

Hao! Hao! Hao!
Dank je! Dank je! Dank je!
Gong Song! Gong Song! Gong Song!

Hao is Mandarijn Chinees en betekent: Perfect! Wordt gezond!

Gong Song zeggen we tegen de zielen die we gevraagd hebben om te komen en ons te helpen en betekent: keer respectvol terug naar de plek waar je vandaan komt of op dit moment nodig bent.

Het uiten van dankbaarheid is heel erg belangrijk. We zeggen het steeds 3x. Het eerste Dank je is gericht aan de Divine, het tweede is gericht aan alle zielen die kwamen om je te helpen bij de oefening en het derde is gericht aan je eigen ziel.

Dit is een hele simpele basisoefening die je kunt doen om meer licht te brengen naar je Kundalini energie centrum / Sneeuwberggebied. 

Tao Healing
Bedenk daarbij dat energie moet worden opgebouwd en dat we natuurlijk ook elke dag weer energie gebruiken. Het versterken van dit energie centrum vraagt derhalve tijd en discipline. Maar iedere keer dat je oefent zal je jezelf en je lichaam hiermee een plezier doen.

Een zeer krachtige en snellere manier voor het versterken van je energiecentrum is het ontvangen van Tao Healing blessings voor je Kundalini energiecentrum.

Ik heb er vele, zeer vele mogen ontvangen en iedere keer opnieuw voelde ik het effect ervan. 

Zeker voor mij is het Kundalini energie centrum van belang om deze sterk te houden. Ik heb natuurlijk mijn verleden met ME en zeker bij ME wordt er veel van dit energie centrum gevraagd. Daarbij komt dat ik veel lees en schrijf, ik zit veel achter de computer en doe veel aan zielencommunicatie. Ook het gebruik van je spirituele kanalen vraagt veel van met name de Kundalini en de Onderste Dan Tian. 

Het is mogelijk om voor deze energie centra hulp te ontvangen in een healingsessie. Ik heb daar de afgelopen jaren al vele mensen mee mogen helpen en kreeg vaak prachtige feedback.

De groepssessies in oktober 2023 zullen om die reden het Kundalini energiecentrum/ Sneeuwberggebied als centraal thema hebben. Deze zullen zijn op vrijdagavond 6, 13, 20, 27 oktober 2023 vanaf 19.30 uur. Meer informatie over die groepssessies vind je hier.
Individuele sessies behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden als je voelt dat het versterken van je Kundalini voor jou van belang is.

Ik wens jullie allen veel energie en kracht toe in jullie Kundalini Energiecentrum 💥

liefs Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

Linktree:https://linktr.ee/barbarakuipers
Website: www.puur-licht.nl

580 weergaven

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *