Zelf-heling Oefeningen ~🪷~ Self-healing Practices

Open je hartchakra ⚡ Open your heart chakra

~ for English: please scroll down, and go to page 2 ~ 

Een nieuw begin is vaak vermomd als een pijnlijk einde
~ Lao Zu ~

Lieve lezers,
In dit blog zal ik ingaan op het belang van het hartchakra bij (chronische) aandoeningen.
Zoals velen die mijn blog eerder gelezen hebben weten, ga ik al vele jaren een pad van healing en transformatie om mijn chronische aandoening (ME) te keren. De reguliere geneeskunde in Nederland heeft tot op heden geen goede oplossing maar dat brengt mij er niet toe om dan maar mijn “tijd uit te zitten”. Ik geloof oprecht dat er wel een oplossing is alleen niet via de aanpak die er momenteel is.
In mijn ogen is een holistische visie nodig in geval van ziekte en daarin word ik gesterkt door het onderricht van Master Sha en de vooruitgang die ik daarmee heb gerealiseerd.
Onlangs zag ik een berichtje op Facebook waarin iemand een behoorlijk doemscenario beschreef voor mensen met ME. Dat heeft mij geïnspireerd om dit blog te schrijven en een andere kant te belichten, maar deze informatie kan ook interessant zijn voor mensen met een andere al dan niet chronische aandoening!

Holistische visie
Geloof ik dat ME een fysieke aandoening is. Jazeker, want ik weet dat ik een virus had wat niet op de juiste wijze behandeld werd en ongelooflijk veel schade heeft aangericht in mijn fysieke lichaam in de jaren erna. Maar er bleef altijd een stemmetje in mij praten die bleef vragen waarom mijn lichaam niet in staat was om dat virus te verwerken. Is het werkelijk een gebrek aan de juiste behandeling of is er wellicht iets anders dat ook een rol speelt. Mijn gevoel zei me dat alles met elkaar verbonden is, ziel, hart, geest en lichaam en dat je een ziekte niet kunt zien als een geïsoleerd aspect en derhalve alleen de behandeling van het lichaam misschien niet voldoende was. Alles is namelijk met elkaar verbonden. Emoties, psychische processen en spiritualiteit zijn ook van invloed op en verbonden met een fysieke aandoening.

In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in het onderricht van Dr. en Master Zhi Gang Sha omdat het mij een veel breder perspectief gaf dan de reguliere geneeskunde, die zich voornamelijk richt op lichamelijk onderzoek en het behandelen van symptomen via medicatie.

Zo leerde ik dat de grondlegger van het Boeddhisme, Shi Jia Mo Ni Fuo (Siddhartha, Guatama Boeddha) in zijn tijd op Moeder Aarde 49 jaar heeft lesgegeven en een van zijn leringen was:

Alle ziekten ontstaan vanuit het hart.
Het hart genezen betekent alle ziekten genezen.

In de Traditionele Chinese geneeskunde worden de emoties en de energie betrokken bij de behandeling.

En in de boeken van Master Sha staat dat alle heling begint met het helen van hart en ziel. Heling begint van binnenuit. Alle ziektes komen voort uit het hebben van blokkades op het niveau van de ziel, het hart, de geest of het lichaam. En een ziek lichaam is het gevolg van blokkades op één van die niveaus, waarbij de blokkades op de ziel en in het hart de belangrijkste zijn. De ziel is de baas en blokkades op de ziel worden gevormd door (negatief) karma of negatieve herinneringen. Los deze blokkades op de ziel eerst op en dan zal de verandering op het niveau van het hart, het bewustzijn en het lichaam volgen.

Het hart is de ontvanger van de boodschappen van de ziel. In het hart kunnen ook blokkades zijn, zoals woede, gebrek aan wijsheid, hebzucht, onzuiverheid, veroordeling etc. Ook de mind kan blokkades hebben, zoals negatieve gedachtepatronen, negatieve overtuigingen, negatieve houdingen, ego, gehechtheden. En er kunnen blokkades zijn in de energie en de materie die problemen kunnen veroorzaken om of in de cellen.
In plaats van alleen de materie te onderzoeken en te behandelen, waarbij vele dokters zeggen dat er geen oplossing is voor ME, ben ik het vanuit een andere visie gaan bekijken. Mij gaf het zoveel hoop. Het gaf mij een verklaring waarom de behandelingen tot dusver niets hadden gedaan voor mij. De zielenblokkades waren niet betrokken bij de behandeling en derhalve niet opgelost… Dus nu had ik een verklaring gevonden in het onderricht van Master Sha, ik had motivatie en de methoden om er wat mee te doen. Dat wil echter niet zeggen dat het makkelijk is. Je kunt het zien als een ui die afgepeld moet worden en er zijn vele lagen om tot de kern te komen. Je wordt daarbij flink met jezelf geconfronteerd, maar niemand heeft ooit gezegd dat opknappen makkelijk zou zijn, toch? Het vooruitzicht van ziek blijven vond ik echter erger.

Sluiting van mijn hart
Ik wist dat er een gebeurtenis in mijn leven was die mogelijk een grotere rol had dan ik toentertijd besefte. Iemand van wie ik heel erg veel hield nam een beslissing zonder mij de waarheid te vertellen. Ik voelde het, maar wat kan je doen als iemand je de waarheid niet kan of wil vertellen, dan sta je behoorlijk machteloos en het verlies brak mijn hart.
Met alle kennis die ik nu heb, is het makkelijk praten en terug redeneren maar toentertijd was ik niet bij machte om anders te reageren dan ik toen deed. Het niet horen van de waarheid brak mijn hart en de pijn deed mij mijn hart en mijn open spirituele kanalen (deels) sluiten. Ik wilde niet meer zoveel voelen of zien en met die beslissing heb ik waarschijnlijk het proces in gang gezet. Het sluiten van het hartchakra heeft heel grote gevolgen. Korte tijd later werd er een virus aangetoond en dat werd niet goed behandeld. Het virus moet zelf weggaan werd mij gezegd, maar mijn lichaam was daar niet toe in staat en de ernst van de klachten nam ieder jaar toe.
Ik noem het vaak zelf een beetje sarcastisch: “Ik verloor mezelf, maar kreeg ME”.

Toen ik mijn hart en mijn spirituele kanalen sloot, verloor ik eigenlijk het contact met mezelf. Was ik me daar toen van bewust, nee, zeker niet. Achteraf is het makkelijk te zeggen, had ik toen maar anders gehandeld. Maar met de kennis die ik toen had, wist ik niet hoe ik anders moest handelen. Zeg ik daarmee dat ik ziek ben geworden door de beslissing van die ander. Absoluut niet. Het was mijn eigen reactie, tezamen met nog meer omstandigheden waar ik in de loop der tijd achter ben gekomen, die voor een kettingreactie zorgde en mijn lichaam de kracht ontnam om een virus te boven te komen. En dat virus kon daardoor voor onbeschrijflijk veel ellende zorgen.


Hartchakra

In het Tao Song Tao Dance Book van Dr. en Master Zhi Gang Sha, pagina 120, vond ik nog meer inzicht in het mogelijke gelijk van mijn voorgevoel. Het hartchakra, of zoals Master Sha het noemt, het vierde zielenhuis, is een ruimte ter grootte van je vuist, achter je borstbeen. Dit zielenhuis (hartchakra) is van groot belang.

 • Het hartchakra is zeer belangrijk voor je spirituele kanalen.
 • Het is het centrum dat verbonden is met het gehele emotionele lichaam
 • Het is verbonden met 3 belangrijke Elementen uit de Chinese Geneeskunde:
  Vuur Element (hart, dunne darm, tong, bloedvaten, depressie en opwinding),
  Metaal Element (longen, dikke darm, huid, neus, verdriet/rouw),
  Aarde Element (milt, maag, mond, lippen, tandvlees, tanden, spieren en zorgen maken, immuunsysteem)
 • Het hartchakra is ook van belang voor de heling van het hart- en vaatstelsel, het ademhalingsstelsel, het lymfevaatstelsel en het maag-darmstelsel.
 • Daarnaast is dit vierde zielenhuis / hartchakra het centrum voor karma, heling, liefde, vergeving, compassie, licht, levenstransformatie en verlichting.
 • Maar ook voor het spreken van de waarheid is dit hartchakra van groot belang.
 • En tenslotte, doch zeker niet het minst van belang, het is het centrum dat betrokken is bij de ontwikkeling van Qi, de vitale energie of levenskracht.

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van depressie of verdriet zal dit doorwerken in je hartchakra en er zal zich een blokkade kunnen vormen door de emoties. Maar het kan ook andersom gaan, wanneer er een probleem is met het lymfevaatstelsel dan zal dit ook een blokkade in het hartchakra vormen en dit kan dan doorwerken op een van de andere daarmee verbonden systemen en bijvoorbeeld depressie of verdriet bevorderen. Maar dus ook je immuunsysteem en vitale energie beïnvloeden…
Het helen en openen van dit chakra/zielenhuis kan vele aspecten van iemands spirituele, mentale, emotionele of fysieke lichaam ten goede beïnvloeden, omdat het met allen verbonden is.

Tja, je begrijpt waarschijnlijk wel dat voor mij er een paar puzzelstukjes op zijn plek vielen omtrent wat de gevolgen waren van mijn onbewuste handeling om mijn hart/hartchakra en spirituele kanalen (deels) te sluiten. Ook het werken op de strafsector van de rechtbank en het meewerken aan de veroordeling van vele mensen, heeft mij geen goed gedaan en heeft grote impact gehad op mijn hartchakra.

De weg terug
Toen begon de lange weg terug naar het openen. Er zijn vele oefeningen en remedies te vinden in vele verschillende vormen en modaliteiten. Voor mij bleek de methode ontwikkeld door Dr. en Master Sha zeer effectief. Waarom? Omdat in deze technieken tegelijkertijd gewerkt wordt aan de blokkades in lichaam, geest, hart en ziel! Die zielenblokkades had ik nog nooit eerder mee gewerkt en daarmee aan de slag gaan bracht voor mij een groot verschil!

Master Sha heeft heel veel ervaring als arts in de westerse geneeskunde, arts in de TCM en Acupunctuur, is Master in verschillende disciplines, is een spiritueel healer en hij heeft al die ervaring gecombineerd en een methode ontwikkeld die gebaseerd is op de volgende stelling:

Om gezondheid terug te brengen dienen de blokkades op ziel, hart, geest en lichaam getransformeerd te worden. Karma (positief of negatief) is de grondoorzaak van al het succes en alle tegenslagen in het leven, waaronder gezondheid, relaties en financiën.

Hij geeft vele methoden en krachtige oefeningen om met die blokkades aan de slag te gaan. Hij combineert al zijn kennis en ervaring in onderstaande Vijf Krachttechnieken.
Elk van die technieken afzonderlijk is al krachtig, maar tezamen zijn ze nog veel krachtiger en zo kunnen blokkades op ziel, hart, geest en lichaam oplossen, stap voor stap.

Door deze toe te passen was ik in staat om stap voor stap verandering in mijn situatie te brengen. Je vraagt je misschien af, werkt dat wel? Is het niet te simpel?
Mijn ervaring en die van velen met mij, is dat het zeker werkt! Maar het kost tijd. Vele mensen geven als ze ziek worden hun eigen kracht uit handen en gaan naar iemand toe om te vragen hoe ze hun gezondheid terug kunnen krijgen. De medische wereld kan heel veel doen, echter wanneer ze het even niet weten, betekent het niet dat er helemaal geen oplossing is. Vergeet dan niet dat we zelf heel veel kunnen doen! Het menselijk lichaam is tot veel in staat als we de signalen leren begrijpen. We zullen dan meer tijd en aandacht moeten steken in het zelfhelend proces en onze kracht terugnemen.

Oefening baart kunst
De oefeningen van Master Sha helpen om je kracht te versterken en je proces in eigen hand te nemen.
Verwacht geen verandering binnen een uur, als er sprake is van zo een langdurige en vergevorderde aandoening als ik dat had of als je al jaren pijn hebt. Het doen van de oefeningen is nodig. Zie het maar als een studie, ook daar moet je tijd in steken en oefenen. En als je goed wilt worden in een specifieke sport zul je ook moeten trainen. Zo is het ook met het transformeren van blokkades, het vergt oefening, discipline en tijd.

Oefening, geduld, volharding en hulp van de mensen om me heen brachten me stap voor stap verder.
Mijn hart ging weer open, mijn organen werden sterker, mijn energie kwam langzaamaan terug, maar ik voelde dat er nog steeds een diepe laag in mijn hart gesloten was. En hoe ik ook mijn best deed, het leek wel of ik daar nog steeds geen toegang toe kreeg.
Tot onlangs iemand anders waar ik heel veel van houd een beslissing nam en de waarheid achter die beslissing voor zichzelf hield. Het was in feite een soortgelijke situatie als waar vele jaren daarvoor allemaal mee begon en de pijn was immens groot. Niets gebeurt echter zonder reden en je hebt altijd een keuze.
Ik kon dezelfde beslissing nemen als toen, of met alle kennis die ik nu heb, dit verlies gebruiken om de situatie ten goede te keren. Een tweede kans om nu te laten zien dat ik nu anders kan reageren.

Ik herinnerde me de uitspraak van Leonard Cohen:

In alles zit een barst.
Zo komt het licht binnen.

En mijn hart was door de pijn open gekraakt, dus de perfecte kans om zoveel mogelijk licht naar binnen te brengen. Licht heelt, voorkomt ziekte, zuivert en verjongt ziel, hart, geest en lichaam en dat was nu precies waar ik al die jaren naar op zoek was en ook door Master Sha in opgeleid was.

Er is een oud gezegde: daar waar gouden licht straalt, zal alle ziekte verdwijnen. 
Gouden licht komt vanuit de Bron, van de Tao, van de Divine, van de spirituele vaders en moeders en van je eigen ziel.

Ik had alle theorie, praktische oefeningen, healingstransmissies ontvangen om licht te brengen voor mezelf en anderen. En kon dus licht brengen in mijn opnieuw gebroken hart. Daarnaast heb ik blessings ontvangen van mijn leraren.
En ik voelde hoe ik door die laag waar ik een soort van plafond had bereikt heen begon te breken.

Missing link
Het hart en het hartchakra, de emoties worden helaas weinig meegenomen in een behandeltraject voor ME of andere chronische aandoeningen. Ook de basisenergiecentra zoals de Onderste Dan Tian en de Kundalini (beide energiecentra zijn belangrijk voor energie, vitaliteit, immuniteit en uithoudingsvermogen) worden zelden versterkt. En de ziel komt al helemaal weinig onder de aandacht.
Vele behandelingen richten zich op het fysieke lichaam of het trainen van de mind.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de ziel en de emoties de grootste rol speelden in mijn ziekte- en helingsproces en zeker niet vergeten mogen worden. Voor mij lag daar de sleutel waarom mijn lichaam niet reageerde op reguliere behandelmethoden, want zoals ik in andere blogs al schreef: de ziel is de baas, het hart is de ontvanger, de mind is de processor, en het lichaam manifesteert. Het richten op het behandelen van het lichaam alleen, was in mijn geval niet zinvol. Nogmaals, daarmee stel ik dus duidelijk niet dat het tussen de oren zit, wel dat een holistische visie in mijn ogen meer kan brengen dan behandeling van het lichaam alleen.

We zouden veel meer dingen bereiken als we ze niet als onmogelijk beschouwden.”
~ Vince Lombardi ~

Je hebt de kracht om jezelf te genezen. Doe je best!
~ Dr. en meester Zhi Gang Sha ~

Wat een heerlijke quotes…. Daar kon ik wat mee 🙂
Deze soulfulness technieken die ik heb gebruikt zijn te gebruiken als aanvulling op elke andere behandeling en hebben mij veel gebracht. Ik heb daarnaast heel veel hulp ontvangen van Master Sha, want ik ben niet het type dat zegt “Ik ben mijn eigen Guru, ik heb niemand nodig.” Ik ben me er heel goed van bewust dat ik absoluut niet alles weet en ik ontvang dus graag hulp van iemand die vele jaren ervaring heeft en die beter in staat is om mijn blinde vlekken te herkennen en heb veel blessings ontvangen om het zelf-helend proces te versnellen. Ik ben dankbaar voor al de hulp en het onderricht dat ik ontvangen heb.

Lichtpunt
Wat ik graag met dit blog wil meegeven is, dat als je een diagnose hebt ontvangen, want naar een daarvoor opgeleid arts gaan is wel degelijk van belang, en er is geen goede reguliere behandeling voorhanden, dat het dan niet hoeft te betekenen dat er geen hoop meer is. Of dat je moet wachten tot er een onderzoek gedaan is en er een medicijn is ontwikkeld.
Als er sprake is van ziekte (welke dan ook) er sprake is van een blokkade op de ziel. En daarmee kan je aan de slag! Zelfs liggend in bed…
In mijn geval hielp een reguliere behandeling niet, maar deze methode die bij soulfulness gebruikt wordt, waarbij blokkades op alle 5 de lagen van het mens zijn tegelijkertijd aangepakt kunnen worden, die heeft mij een levenskwaliteit teruggegeven die ik lange tijd (meer dan 7 jaar in bed) heb gemist. Daarnaast merkte ik, dat door deze methode toe te passen, andere methoden (waaronder fysiotherapie en supplementen) die voorheen niet hielpen, nu wel het beoogde effect kregen. Die behandelingen werden effectiever en zo kon er een herstel plaatsvinden.
En ik zie dat met vele mensen om me heen met andere aandoeningen, bij wie het op een gelijke manier werkt.
Ik hoop dat deze inzichten die ik heb verkregen, een ander moed en hoop en een lichtpunt kunnen geven om aan vast te houden. Zelf zie ik mijn ziekte graag als een lange zoektocht om mezelf weer terug te vinden. En die zoektocht is soms pijnlijk, maar het meest boeiende wat ik in mijn leven heb gedaan.

In de boeken vind je vele oefeningen en diepgaande uitleg. Voel je vrij om in geval van vragen contact op te nemen met mij dan kan ik je misschien op weg helpen, maar houd hoop. Hoop doet leven.

Als ik loslaat wat ik ben,
word ik wat ik zou kunnen zijn
~ Lao Zu ~


Zelfhelingsoefening

Hieronder volgt een voorbeeld van één van de vele oefeningen die je kunt doen om je hartchakra te openen en te zuiveren:
De energie healing oefeningen en de spirituele healing oefeningen vanuit China, India en andere landen bestaan al heel erg lang, al meer dan vijfduizend jaar en hebben vele mensen geholpen. Tegenwoordig zijn velen de kracht hiervan vergeten, maar als ze niet zo krachtig zouden zijn geweest zouden ze niet zo lang blijven bestaan 🙂
Deze technieken zijn eenvoudig, maar laat je daardoor niet misleiden. Simpel betekent niet dat ze niet krachtig zijn. Integendeel. De kracht van deze technieken tezamen hebben al vele mensen verbaasd doen staan en hun leven verandert. Probeer het nu zelf door gebruik te maken van de 5 Krachttechnieken.


1) Lichaamskracht: Daar waar je je handen legt, zal je de blessings ontvangen.

We maken gebruik van bepaalde lichaamshoudingen en handposities om de energiestroom en de heling te bevorderen. Daar waar je je handen legt zal de energie naar toe gaan en zal je de voordelen voor heling en verjonging ontvangen.
Ga rechtop zitten met je rug vrij van de leuning van de stoel. En zorg ervoor dat je rug recht is en je kruin en je perineum op één lijn zijn. Zo kan de energie en het licht vrij stromen.

(Noot: Kun je niet rechtop zitten, dan kun je deze oefening ook liggend doen. ZO ben ik zelf ook begonnen.)

Het universele licht kan via je kruinchakra door de andere chakra’s in het midden van je torso naar beneden naar je onderbuik gaan, daar waar de basis energiecentra zich bevinden. Leg één hand op je onderbuik, zodat de energiecentra gevoed worden en je goed gegrond blijft. Leg de andere hand op de plek waar je healing nodig hebt, in dit geval het hartchakra achter je borstbeen.
Zet je voeten op de grond en maak verbinding met Moeder Aarde, zodat je ook op die manier goed gegrond blijft tijdens de oefening.
Sluit je ogen tijdens de oefening.
Haal een paar keer diep adem naar je onderbuik en ontspan je volledig. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer heling kan plaatsvinden.

2) Zielenkracht: Dat wat je aan de hemel, de Tao (Bron) en aan je eigen ziel vraagt, is waar je de blessings voor ontvangt.

Hierbij spreken we de kracht van de ziel aan. We maken contact. We maken hierbij onderscheid tussen de innerlijke zielen en de zielen om ons heen.
We hebben allemaal een lichaamsziel, maar ook de organen, systemen, cellen, DNA/RNA hebben ieder hun eigen functie en ook hun eigen ziel. Deze kunnen we aanspreken om zichzelf te helen. Iedere ziel heeft een groot zelf-helend vermogen en door de ziel aan te spreken kunnen we dat activeren. Jouw lichaamsziel weet wat het gedaan heeft waardoor de karmische blokkades zijn ontstaan. De Divine, Tao, Bron en de spirituele vaders en moeders weten waar de blokkades in ziel, hart, geest en lichaam zich bevinden. Ze weten wat nodig is om te helen. Jouw ziel en de zielen om je heen hebben diepe kennis en wijsheid en kracht om te helpen helen. Het enige wat je te doen hebt is dit te vragen.

Zeg hallo:                            Lieve ziel, geest en lichaam vanmijn hartchakra (of noem het deel van het lichaam waar je graag healing voor ontvangt)
Geef liefde:                         Ik houd van je.
Doe een affirmatie:            Jij hebt de kracht jezelf te helen.
Geef een opdracht:             Doe je best.
Uit je dankbaarheid:           Ik ben zeer dankbaar.

Het is belangrijk om liefde te geven aan die plekken die healing nodig hebben. Liefde heeft als eigenschap dat het alle blokkades oplost. Het is vaak zo, dat mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug of hun knie negatief praten over hun rug of knie, maar die negatieve reacties vergroten de blokkades alleen maar. Liefde geven is veel beter. Het bevordert de healing.

Er zijn ook vele zielen om ons heen. Je kunt hierbij denken aan de lichtwezens, zoals de opgestegen meesters, de goeroes, lama’s, kahuna’s, engelen, aartsengelen, de Divine, de Tao, de Bron. Je kunt ook denken aan de ziel van de zon, de maan, de sterren, de planeten, de natuur. Deze lichtwezens hebben allemaal zeer krachtige zielen en daarmee veel kracht tot het brengen van licht en healing en we kunnen hen vragen om ons te helpen bij het helingsproces. Je kunt ze bij naam noemen als je je bijvoorbeeld heel erg verbonden voelt met een aartsengel, of met Jezus, Moeder Maria, Guan Yin, of je kunt ze allemaal om hulp vragen en hen de keuze laten wie er komt door “alle spirituele vaders en moeders” aan te spreken. Door de lichtwezens om hulp te vragen kunnen we ons eigen helingsproces versnellen, omdat hun zielen zo ontwikkeld zijn en zo zuiver. Zij zijn om ons heen en zijn bereid om te helpen maar ze wachten vaak op ons verzoek. Spreek met oprechtheid en vanuit je hart en ziel en vraag ze om hulp. Je kunt ze allemaal om hulp vragen, maar je kunt hulp niet afdwingen.

Lieve ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______ ( noem de zielen om je heen van wie je graag hulp en healing zou willen ontvangen).
Ik houd van jullie, eer jullie en waardeer jullie.
Kom alsjeblieft bij me. Willen jullie mij alsjeblieft helpen bij het helen en openen van mijn hartchakra  of van
 ______ (doe je verzoek)
Lieve alle zielen die ik ooit pijn heb gedaan of gekwetst heb.
Vergeef me alsjeblieft alle fouten die ik gemaakt heb in dit leven en in vorige levens.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken.
Dank jullie wel.

Lieve ziel, geest en lichaam van het universele licht,
Ik hou van je.
Jij hebt de kracht mij te helen en om meer licht te brengen in mijn ziel, hart, geest en lichaam.
Doe je best.
Dank je.3) GeestkrachtDaar waar je je aandacht op richt, is waar je de blessings ontvangt. 

Hierbij maken we gebruik van creatieve visualisatie. Daar waar je je aandacht op richt, gebruik makend van creatieve visualisatie, is waar je de voordelen voor healing, verjonging en transformatie ontvangt. Daar waar je je aandacht op richt gaat het licht naar toe en vindt de healing plaats. Visualiseer hoe gouden licht vanuit 360 graden naar de plek komt waar je de healing wilt ontvangen. Visualiseer het gouden licht op de plaats van je verzoek, in deze oefening het hartchakra, (maar je kunt deze oefening ook gebruiken voor bijvoorbeeld je hart, je lever, je nieren etc.) Het is belangrijk om licht te visualiseren en geen energie. Licht heeft namelijk geen negatieve effecten. Wanneer je je richt op energie kan er een onbalans ontstaan tussen yin en yang. 

4) Ademkracht: Buikademhaling. Als je inademt, dan zet je onderbuik uit. Als je uitademt, dan trekt je onderbuik samen. Volg je eigen natuurlijke ritme. 

Haal diep adem naar je onderbuik en terwijl je inademt visualiseer je dat gouden licht vanuit 360 graden naar de plek komt waar je de healing wilt ontvangen. Ieder ademhaling komt door je neus en door iedere porie van het lichaam om licht te brengen naar de plek waar je de healing wilt ontvangen. Bij iedere uitademing visualiseer je het licht door je hele lichaam.

5) Klankkracht: Wat je chant, is wat je wordt. 

Hierbij maken we gebruik van het chanten van bepaalde klanken en mantra’s. Dat wat je chant, daar vereenzelvig je je mee. Dat wat je chant, is wat je wordt. Het chanten van positieve mantra’s heeft dus een gunstig effect op de healing, maar heeft ook een ander effect.
Vele mensen vinden het moeilijk om tijdens het mediteren de geest tot rust te brengen omdat het innerlijke gesprek moeilijk te stoppen is voor hen. Door het chanten van de mantra, voorkom je tijdens het mediteren dat je vervalt in innerlijke discussies of gedachtenpatronen die negatief uitwerken op de meditatie.

We kunnen gebruik maken van vele verschillende mantra’s, maar in deze oefening kies ik voor de mantra “Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij” 

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij 

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Je kunt ook chanten:

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Chant voor tenminste 3-5 minuten, in stilte of hardop. Doe dit meerdere keren per dag. Hoe langer je oefent, hoe beter de resultaten kunnen zijn.

Wanneer je in stilte chant zullen de kleinere cellen en ruimtes vibreren. Wanneer je hardop chant zullen de grotere cellen en ruimtes vibreren. In stilte chanten is Yin. Hardop chanten is Yang.
Wissel het af, want daar waar Yin en Yang in balans zijn, zal gezondheid gerealiseerd kunnen worden.
Daar waar gouden licht straalt zal ziekte verdwijnen.
Doe je deze oefening liggend: dan is het van belang om in stilte te chanten. Chant je hardop terwijl je licht, kun je je energie verliezen en dat is nu precies niet de bedoeling.

Sluit de oefening af door te zeggen

Hao! Hao! Hao!
Dank je! Dank je! Dank je!
Gong Song! Gong Song! Gong Song!
Hao is Mandarijn Chinees en betekent: Perfect! Wordt gezond!

Gong Song zeggen we tegen de zielen die we gevraagd hebben om te komen en betekent: keer respectvol terug naar de plek waar je vandaan komt of op dit moment nodig bent.

Het uiten van dankbaarheid is heel erg belangrijk. We zeggen het steeds 3x. Het eerste Dank je is gericht aan de Divine, het tweede is gericht aan alle zielen die kwamen om je te helpen bij de oefening en het derde is gericht aan je eigen ziel.

Dit is een hele simpele basisoefening die je kunt doen om meer licht te brengen naar je ziel, hart, geest en lichaam. 

Licht heelt het spirituele, mentale, emotionele en fysieke lichaam.
Licht voorkomt alle ziektes.
Licht zuivert en verjongt ziel, hart, geest en lichaam.
Licht transformeert relaties.
Licht transformeert je werk en financiën,
Licht vergroot de intelligentie.
Licht opent de spirituele kanalen.|
Licht brengt succes in ieder aspect van het leven.

Hoe vaker en hoe langer je oefent en je verbindt met het licht, hoe beter het is.

Voor chronische en levensbedreigende situaties, chant dan tenminste 2 uur per dag. Dit mag 2 uur aaneengesloten zijn, maar mag ook verdeeld worden over de dag waarbij je alle tijd tezamen voegt en tenminste twee uur per dag chant..
Je kunt ook chanten terwijl je wandelt, terwijl je doucht, terwijl je auto rijdt (maar sluit dan uiteraard niet je ogen :)). Etc.

Dit lijkt heel erg simpel. Dit lijkt misschien té simpel voor je om te geloven, maar je zult zien dat als je dit regelmatig en consequent doet dat het verandering brengt in hoe je je voelt en in vele aspecten van het leven. De hulp van een mentor of ervaren iemand kan dit proces versnellen.

liefs,

Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

Linktree:https://linktr.ee/barbarakuipers
Website: www.puur-licht.nl

719 weergaven

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *