Algemene Informatie ~🪷~ General Information Gezondheid ~🪷~ Health

Welke invloed heeft de herfst op jouw welzijn? ⚡ How does autumn affect your well-being?

lieve lezers,

Moe, moe, moe? Grieperig? Veel verdriet en oude pijnen die naar boven komen? Ontbreekt het je aan de moed om nieuwe dingen op te pakken?
Word je juist heel blij van de kleuren van de vallende bladeren en van de geur van de frisse lucht of het bos en trek je er enthousiast op uit?
Of ben je in mineur omdat de zomer voorbij is, het regent en de wind waait en trek je je terug?

Het is 2 oktober en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Ieder seizoen heeft zijn eigen energie, zijn eigen kwaliteiten en daarmee ook een ander effect op jouw welzijn en gezondheid.
Of er balans of juist disbalans is in het Metaal element bepaalt hoe jij je voelt in de herfst.

Lees in dit artikel wat de herfst te zeggen heeft en hoe jij balans en welzijn kunt bevorderen?


Loslaten

Het seizoen van de herfst is niet alleen het seizoen waarin de bladeren aan de bomen verkleuren en vervolgens door de bomen los gelaten worden. Na de uitbundigheid van de zomer, de bloei en de uitgaande energie, is de herfst ook voor óns het moment van loslaten, van het meer naar binnen keren, van het voorbereiden op een nieuwe periode van groei en bloei.
Het is een cyclus die als deze goed verloopt de natuur en ons in balans houdt.

Ook wij kunnen niet continue maar doorgaan en alles geven en op de buitenwereld gericht zijn of alles maar vasthouden. Ook wij zullen los mogen laten wat ons niet langer dient, naar binnen mogen keren om zo krachten te verzamelen voor een nieuwe periode waarin we kunnen stralen en creëren. Herfst is bij uitstek het seizoen om te reflecteren en te voelen wie we diep van binnen zijn, ons te verbinden met onze ware essentie en alles wat daar niet (langer) mee in overeenstemming is los te laten.

Sta jij het jezelf toe om helemaal jezelf te zijn? Om te leven in verbinding met de Bron en je ware essentie te voeden en te versterken? Om jouw licht en kracht te tonen?
Of is er iets wat jou blokkeert in het ontvangen van die liefde, dat licht wat ons zo voedt en waar we in de kern uit bestaan?
Laat je datgene dat niet (langer) bij je past of niet langer dient ook werkelijk los of houd je koppig vast aan iets wat je zo dierbaar is? Bang om iets te verliezen of omdat je niet weet wat er voor in de plaats zal komen.
Bomen houden niet vast aan hun bladeren, ze laten ze los zodat ze de grond kunnen voeden en zo de boom kracht geven om in de lente nieuwe knoppen te laten ontluiken.
Op dezelfde wijze worden wij allemaal in dit seizoen gevraagd om los te laten, naar binnen te keren en te verbinden met onze ware levenskracht. En daar waar we loslaten ontstaat ruimte voor iets nieuws. Iets wat mogelijk veel beter bij ons past in deze fase van ons bestaan.

Gezondheid

De herfst is het seizoen dat verbonden is met specifieke gezondheidsaspecten.
Volgens de Chinese geneeskunde is de herfst verbonden met het Metaal element.
Het is het seizoen waarin we extra aandacht mogen geven aan de verschillende onderdelen die tot dit element gerekend worden. We mogen deze onderdelen voeden, ontwikkelen, helen en versterken.

De hoofdorganen die het Metaal element aansturen, de yin organen, zijn de longen.
Het yang orgaan is de dikke darm.
Tezamen vormen zij een Yin-Yang paar. De meridianen van deze twee belangrijke organen zijn gerelateerd aan elkaar.
Het lichaamsweefsel dat tot dit element wordt gerekend is de huid.
De lichaamsvloeistof is slijm.
En het zintuig dat tot dit element wordt gerekend is de neus.
De bijbehorende ongebalanceerde emotie is verdriet/rouw.
De gebalanceerde emotie is moed.

De longen zijn zoals gezegd het aansturende orgaan van dit element.
Zij hebben verschillende functies voor ons welbevinden.

  • De longen hebben grote invloed op de energie van de ademhalingsorganen, maar ook op de algehele lichaamsenergie.
  • De longen helpen om de essentie die wij uit ons voedsel halen en de lichaamsvloeistoffen op te nemen en te transporteren door het lichaam om zo het lichaam te voeden. 
  • De longen voeden de huid en het haar.
  • De longen helpen om het water naar de nieren en de blaas te transporteren.
  • De neus speelt ook een belangrijke rol in dit element. Via de neus kunnen we de lucht waarmee onze longen zich vullen inademen en uitademen.
  • Via de longen krijgen we de zuivere Chi. de pure Energie binnen. 

De dikke darm verwijdert het restmateriaal van onze voeding uit ons lichaam. Denk echter ook aan wat we energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel tot ons krijgen. Ook op die vlakken dienen we los te laten, te zuiveren, zodat we ons beter kunnen verbinden met de schoonheid in onszelf en met de schoonheid om ons heen. Zodat we meer in verbinding kunnen zijn met de ware levenskracht. Het is dus van belang om ons bewust te zijn van waar we ons mee voeden en omringen en wat we tot ons nemen en loslaten op alle vlakken: fysiek, energetisch, mentaal, emotioneel en spiritueel.


Gezondheidsproblemen

Aangezien de herfst en het Metaal element met elkaar verbonden zijn, kunnen er juist in deze periode klachten ontstaan in deze specifieke gebieden als er sprake is van een disbalans.
Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:
gebrek aan energie, vermoeidheid, uitputting, kortademigheid, zwakke stem, hoesten, astma, bleke huid, droge huid, vocht vasthouden, problemen met de neus of de reuk, darmproblemen, etc.

Je kunt je wellicht voorstellen dat als de longen geen zuivere essentie meer tot zich kunnen nemen, of de darm niet datgene wat afgevoerd en losgelaten dient te worden op de juiste wijze elimineert, dat dit ook gevolgen heeft voor de geest en de ziel.
Indien er sprake is van een disbalans in het Metaal element kan dit effect hebben op ons gevoel van eigenwaarde. Ieder van ons is een unieke creatie en heeft hier iets in te brengen in dit leven. Maar soms zien we deze waarde niet. Het wordt niet genoeg gevoed door de long essentie of niet vrij genoeg gemaakt door het afvoeren van wat ons niet dient.

En onderschat ook vooral de invloed van de emoties niet. Verdriet en Rouw zijn de emoties die bij het Metaal element horen. In deze periode kunnen er dus trauma’s naar de oppervlakte komen vanuit dit leven, maar ook vanuit vorige levens om geheeld te worden. Oude pijn en diep verdriet kunnen ineens terugkomen vanuit een diepere laag, terwijl je misschien dacht dat je dit al geheeld had.

Of je voelt je misschien lamgeslagen, niet de moed hebbend om iets nieuws aan te gaan. Ook dat hoort bij het Metaal Element.

Zo zie je dat vele symptomen met elkaar kunnen samenhangen en invloed kunnen uitoefenen op de verschillende deelaspecten van het Metaal element. Als één aspect uit balans is, kan het de andere aspecten beïnvloeden en ook uit balans brengen. Onverwerkt verdriet kan bijvoorbeeld de longen of de dikke darm uit balans halen. Het gebruiken van medicatie heeft dan niet altijd het gewenste effect.

Vijf Elementen

Het Metaal element is onderdeel van de Vijf Elementen in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het voedt het Water element (hiertoe worden de nieren, blaas, botten, oren, angst gerekend). Dus als de longenergie krachtig is, zal het de nieren voeden. Wanneer het Metaal element uit balans is kan dit op den duur ook het Water Element beïnvloeden door een gebrek aan voeding en kunnen er problemen ontstaan met de blaas, de nieren, angst of vermoeidheid.

Het Metaal element houdt het Hout element (lever, galblaas, pezen, nagels, ogen, boosheid) onder controle. Wanneer het Metaal element uit balans is, kan dit ook gevolgen hebben voor het Hout element doordat deze niet voldoende in toom wordt gehouden. Zo kan bijvoorbeeld onverwerkt verdriet zich uiten als boosheid.

Daarnaast is het Metaal element verbonden met het hartchakra. Hierover heb ik meer geschreven in een vorig blog.

Wellicht begrijp je nu beter dat en hoe alles in ons met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Een disbalans in het Metaal element kan op deze wijze ook gevolgen krijgen voor andere elementen. Het is daarom van belang om de balans in het Metaal element te behouden of te herstellen en de herfst is daar een zeer geschikt moment voor.

Hoe breng je balans terug?

Hier op Aarde leven we in een wereld van Yin en Yang. Het is een universele wet. Alles bestaat uit Yin en Yang.
Wanneer Yin en Yang, de twee tegengestelde krachten, op elkaar inwerken, ontstaat creatie en verandering. Met andere woorden, wil je verandering brengen in een situatie, breng dan de tegengestelde kracht in en laat deze twee krachten op elkaar inwerken.

Elke situatie heeft zijn tegengestelde situatie.
Om enkele voorbeelden te noemen:
Heb je ergens een tekort aan, vul het dan aan door tijdelijk extra te nemen.
Ben je gebeten door een giftige slang, neem dan een antigif.
Is er sprake van teveel stress, zorg voor meer ontspanning.
Is er sprake van teveel onzuiverheden in de lichaamsvloeistoffen en de ruimtes tussen de cellen, zorg voor reiniging.
Zo is er altijd een tegengestelde kracht. Dat is de derde wet van Newton.

Wanneer Yin en Yang in balans zijn, is er sprake van gezondheid. Daar waar die balans verstoord of verbroken is, kunnen er problemen ontstaan.
Er zijn vele manieren om die balans terug te brengen in de reguliere en alternatieve geneeswijzen. Ieder methode heeft zo zijn eigen specifieke wijzen.
Bij Soulfulness en Tao Healing brengen we die balans terug door ons te richten op de informatie, de frequentie en vibratie in ons trillingsveld.

Wanneer er sprake is van problemen met de gezondheid, pijn, ziekte, ontsteking etc, is er sprake van negatieve informatie in het trillingsveld, een lage frequentie. Er is dan sprake van een gedeeltelijke ontkoppeling op dat vlak met de zuiverheid van de Bron. Er is een blokkade waardoor de zuivere Bron energie niet meer vrij kan stromen.
De derde wet van Newton volgend, betekent dat dus dat je daar verandering in kan brengen door positieve informatie in het trillingsveld toe te voegen of deze te versterken.
Dat kan je doen door onder andere meer licht, meer onvoorwaardelijke liefde, spirituele healing toe te voegen, zodat de negatieve informatie wordt omgezet in positieve informatie.

Dit is waar de technieken van soulfulness en Tao Healing zich op richten, het transformeren van “negatieve” informatie met een lage trilling in “positieve” informatie met een hogere trilling en daarmee werkt het op alle 5 de verschillende lichamen (spiritueel, emotioneel, mentaal, energetisch en fysiek) tegelijkertijd. Het schept orde en brengt balans terug in het trillingsveld.
Je kunt dit doen door middel van het toepassen van zelf-helingstechnieken en je kunt healings ontvangen. Beiden zijn van belang en ook zij vormen een yin-yang paar.

Het doel van beiden is om de bestaande blokkades op te lossen en meer licht te brengen in de ziel, het hart te openen en te zuiveren, de blokkades van de mind/geest te veranderen, de energie te laten stromen en de materie te transformeren en op die manier meer in verbinding te komen met de Bron in onszelf en om ons heen.
Tao Healing kan worden toegepast op het fysieke lichaam:
Bij blokkades in de energie gaat het om blokkades in de ruimtes tussen de cellen omdat er te veel of te weinig energie is tussen de cellen.

Bij blokkades in de materie gaat het om blokkades in de cellen zelf omdat er te veel of te weinig materie is in de cellen.

Op blokkades in het mentale lichaam:
Bij blokkades in de mind kun je denken aan negatieve gedachtepatronen, negatieve overtuigingen, negatieve houdingen, gehechtheden en ego.

Op blokkades in het hart (verbonden met het emotionele lichaam):
Bij blokkades in het hart kun je denken aan egoïsme, minderwaardigheidsgevoel, hebzucht, gebrek aan wijsheid, onzuiverheid etc.

En op blokkades in het spirituele lichaam:
Bij blokkades op de ziel kun je denken aan de negatieve karmische belasting en de negatieve herinneringen die je op je ziel met je meedraagt van zowel dit leven, vorige levens of overgedragen via voorouders.

Door Tao Healing toe te passen kun je balans brengen in alle betrokken aspecten van het Metaal Element.
En de herfst is een mooie periode om dat te doen!

Ruimte voor iets nieuws

Voor sommigen kan het lastig zijn om los te laten.
Maar wanneer losgelaten wordt wat niet langer dient, ontstaat er ruimte voor het creëren van iets nieuws.
Wanneer we fysiek loslaten, of oude gewoontes of overtuigingen loslaten, wanneer we datgene waar we onze identiteit aan hebben ontleend loslaten, kan er ruimte ontstaan voor een nieuwe visie op wie we zijn, meer in verbinding met onze kern, onze ware essentie.

Voor anderen kan het moeilijk zijn om te ontvangen, om de echte levenskracht, de pure energie van Heaven die ons in al onze facetten voedt, te ontvangen.
Ook dan raken we uit balans. Tao Healing kan je helpen om je hart en ziel te openen, om de blokkades op te lossen, zodat je beter in staat bent om die levenskracht te ontvangen en te laten stromen. En dat kan je helpen om dichter bij je ware zelf te komen.

Je kunt leren om de verschillende zelf-helingstechnieken toe te passen, specifiek gericht op de onderdelen die tot het Metaal element behoren of in het algemeen om de blokkades in de vijf lichamen op te lossen en zo de vijf lichamen te harmoniseren.
Zo kun je zelf stap voor stap dichter bij jezelf en bij de Bron komen.
Het is ook mogelijk spirituele healing te ontvangen. Er zijn verschillende vormen van spirituele healing. Ik heb er zelf meerdere uitgeprobeerd. Mijn ervaring is dat  Tao Healing een van de krachtigere vormen van spirituele healing is.

Werkt het echt?

Dat is een vraag die velen mij stellen. Kan je via spirituele healing je gezondheid versterken?
Ja, er zijn vele wetenschappelijke studies verricht die de positieve resultaten van Tao Healing aantonen. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat het werkt.

Zo ben ik in deze wereld gekomen met longproblemen. Ik dreigde veel te vroeg geboren te worden en mijn moeder kreeg om die reden extra groeistimulans omdat mijn longen nog niet volgroeid waren. Met 7 maanden konden ze mijn geboorte niet meer uitstellen en kwam ik op deze wereld met weliswaar meer volgroeide longen, maar wel met problemen in de vorm van bronchitis.
Ook op latere leeftijd heb ik geregeld blokkades in mijn longen ervaren bij intense periodes van verdriet, van rouw, van afwijzing etc. En vele problemen met mijn spijsvertering.

Via uitgebreide informatie die ik via mijn open spirituele kanalen kreeg, leerde ik dat er heel veel verdriet uit vorige levens vast zat op mijn ziel door afwijzing, heftige traumatische gebeurtenissen in verschillende levens, door een banvloek etc. Al deze informatie en trillingen van verdriet werd meegedragen op mijn ziel en veroorzaakte problemen met mijn longen.
Via Tao Healing heb ik heel veel lagen van al die negatieve informatie van mijn ziel kunnen helen.
Dat is de kracht van Tao Healing. Het haalt de verschillende lagen van pijn, emoties, karmische informatie van de ziel, en wanneer dat is gebeurd kan het lichaam in kracht toenemen.

Het lichaam heeft een enorm grote capaciteit om te herstellen en is daar altijd op gericht. Het heeft alleen de juiste omstandigheden nodig.
Soulfulness en Tao Healing brachten mij (en vele anderen) veel kennis en mogelijkheden om die omstandigheden te creëren. Het bracht voor velen hoop en verandering in een situatie die door artsen als uitzichtloos werd gezien. Door het holistisch te benaderen via de invalshoek van frequentie en vibratie en informatie in de verschillende lichamen, kon ik voorbij de fysieke diagnose gaan en zo verandering brengen op vele vlakken.

Dat is de reden dat ik me hier in heb verdiept en verschillende certificaten heb behaald, zodat ik anderen kan helpen en die ervaringen kan doorgeven die mijn leven hebben veranderd. Het is fascinerend en boeiend om telkens opnieuw te ervaren hoe we via Soulfulness en Tao healing tot de kern van een probleem kunnen doordringen.

Wil je hier meer over weten, lees dan verder op mijn website of dit blog.
Heb je interesse in het ervaren van de kracht van Tao healing, neem dan eens deel aan een groepshealing sessie of maak een persoonlijke afspraak.
In oktober 2024 staat het Metaal element centraal in de wekelijkse groepssessie.

De combinatie van zelfhelingsoefeningen en spirituele healing ontvangen, geeft de meeste kans op transformatie. Dat is de reden dat ik zelf zo veel onderricht en blessings ontvang en ook veel zelfhelingsoefeningen doe, iedere dag. Alleen zo kan ik het beste resultaat aan mezelf geven en aan anderen doorgeven.

Op deze pagina op mijn website staan krachtige tools om je zelf-helend vermogen te versterken.  

Voor dit thema van het Metaal Element zou je 30 dagen kunnen luisteren naar de video en tao song voor deze onderwerpen,
Transformeer verdriet/rouw
– Longen
– Dikke Darm

Of je kunt een krachtige lichttransmissie voor bovenstaande onderwerpen kiezen om zo meer licht en een hogere frequentie en vibratie te verkrijgen in jouw Metaal Element.


Ik wens je een mooie herfst toe, waarin je mag loslaten wat je niet langer dient en je jezelf mag voeden en verrijken om tot steeds grotere bloei te kunnen komen!

liefs,
Barbara

Certified Soul Healer, Soul Teacher, Soul Communicator (Readings Akashic Records) en Guan Yin Lineageholder

101 weergaven

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *